Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Quiritis rekryterar CTO och tar emot Vinnovas Innovativa Impact Startups

Quiritis logga.

Stöttade av LU Innovation och ett av LU Holdings portföljbolag. Quiritis växer, accelererar och tar emot finansiering från Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet.

I dagens mjukvaruutveckling för molnet tas det fram en massa små specialiserade funktioner till en viss mjukvara - som tillsammans kommunicerar med varandra och paketeras i så kallade "containers". Varje container behöver sitt eget skydd - och det är här Quiritis kommer in i bilden. Deras lösning, som bygger på forskning från Lunds universitet, ger ett ökat skydd till container-paketerad mjukvara genom att minimera dess attackyta. Sedan 2022 har bolaget LU Holding som delägare. 

Från och med den 1 september har branschveteranen Konrad Eriksson anslutit till Quiritis för att leda dess tekniska utveckling som CTO och medgrundare. Efter att ha arbetat många år inom säkerhetsområdet på IBM Research och varit med och grundat InfraSight Labs, tillför Konrad omfattande och djup domänkunskap till Quiritis.

 - Det är spännande tider i det växande cybersäkerhetsområdet, och jag är glad över att ha gått med i Quiritis för att vara en del av att bygga ett företag i världsklass. Jag ser fram emot möjligheten att bygga något med stor global inverkan i ett område som ligger mig varmt om hjärtat, säger CTO:n Konrad Eriksson.

I samband med detta mottog även bolaget bidrag från Vinnova genom Innovativa Impact Startups - 300 000 kronor till bolag som arbetar för att lösa en global samhällsutmaning. Quiritis kommer använda stödet för att accelerera utvecklingen och testandet av plattformen tillsammans med de första pilotkunderna i början av 2023.

– Vi är mycket glada över att få bidraget! Det är ett kvitto på vår idé och vi ser fram emot att våra första kunder ska börja testa produkten under 2023, säger Quiritis VD, Hannes Ullman.

Bolaget fortsätter sin resa tillsammans med LU Innovation och LU Holding:

- Med hjälp av LU Holding och LU Innovation kan vi nu förbereda oss för ett ökat tempo, konstaterar Ullman. 

Läs mer om Quiritis här.