Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

I vår portfölj

LU Holding investerar i bolag som grundar sig på idéer eller forskning från Lunds universitet. I vår portfölj finns företag som är startade av såväl forskare som studenter.

Sedan starten 1999 har Lunds universitets investeringsbolag varit med och skapat över 130 bolag. Ett trettiotal bolag har noterats eller sålts till industriella parter.

Tillsammans har samtliga bolag i portföljen hittills genererat över 6 000 heltidsjobb och bidragit med över 2,2 miljarder kronor i skatteintäkter. Totalt har de också tagit in över 9 miljarder kronor i riskkapital.

Idag är LU Holding delägare i över 60 företag, och portföljen är starkt dominerad av områdena life science och teknik.

Gemensamt för dem alla är att de bedöms ha en stor tillväxtpotential och grundar sig på innovativ teknik eller nyskapande metoder från Lunds universitet. Våra aktuella portföljbolag hittar du i menyn till vänster.

 

 

 

 

 

Ett urval av aktuella portföljbolag

Bästa möjliga förutsättningar att lyckas

Lunds universitets investeringsbolag LU Holding har 25 års erfarenhet av framgångsrikt bolagsbyggande.

Att ha LU Holding som delägare är en kvalitetsstämpel gentemot industri och finansiärer. christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Kontakta oss så berättar vi mer!)

Vill du investera i framtidens bolag?

Vill du vara med och bygga bolag eller investera i tidig fas i tillväxtbolag? Vi har alltid spännande bolag i vår portfölj som söker expertkunskap, styrelsemedlemmar och kapital. Tchristine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (a kontakt med oss så berättar vi mer!)