Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tips & inspiration

Lunds universitet är ett innovativt universitetet. Och det ska vi fortsätta att vara! Vi stöttar och inspirerar så att fler idéer och forskningsresultat kan få genomslag i samhället.

Hur går det egentligen till att utveckla en idé eller forskningsresultat? Hur har andra gjort? Vad är värt att tänka på och finns det misstag jag kan undvika?

Alla idéer och projekt är olika. Vägarna framåt likaså. Möt några av de studenter och forskare vi arbetat med på LU Innovation, VentureLab och LU Holding. Här är deras berättelser om resan från idé eller forskningsresultat till samhällsnytta.

Ett nära samarbete

Innovationsverksamhetens tre delar: LU Innovation, VentureLab och LU Holding, jobbar nära varandra. Vi verkar i en region med ett starkt ekosystem av aktörer som stöttar innovativa projekt och lovande startups.