Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Visslan tog fart under Elevate-programmet

På bara några månader har Visslan vuxit sig redo för marknaden, anställt sina första medarbetare, och flyttat från VentureLabs inkubator till Minc i Malmö.

Måns och Daniel har grundat företaget Visslan.
Måns Skogman och Daniel Vaknine, medgrundare av Visslan.

Bakom företaget Visslan finns studenterna och gymnasiekompisarna Daniel Vaknine, Måns Skogman och Elias Hirschfeld. Bolaget grundades efter ny lagstiftning från EU om att alla större bolag måste ha en visselblåsartjänst från och med december 2021. Genom Visslans lösning kan anställda anonymt rapportera missförhållanden på ett säkert, smidigt och kostnadseffektivt sätt.

Från 0 till 4 betalande kunder

Under hösten 2021 deltog Visslan i VentureLabs och LU Innovations program Elevate.

– När vi började programmet var vi på väg att få vår första kund. Nu har vi fyra betalande kunder och fler på väg in, så det har tagit fart ordentligt under Elevate-programmet, berättar Måns Skogman. 

Elevate-programmet pågår under en hel termin och täcker ämnen som hur man bygger ett framgångsrikt team, hur man tar fram ett pitchdeck som imponerar på investerare, aktiefördelning, patent, affärsmodeller och självklart vidden av hållbarhet för ett bolags överlevnad.

– Vi ville delta för att utveckla både våra personliga färdigheter och växa som team, förklarar Elias Hirschfeld.

Fortsatta framgångar

Det går bra för Visslan som efter programmets slut fortsätter att nå framgångar. De har har tagit emot både Göran Bredinger-stipendiet och blivit rankade som ett av landets topp 20 affärsidéer av Venture Cup.
 

Vi har lärt oss massor från de vi mött under programmets gång.

 

Tanken bakom Elevate är att ge de medverkande startup-företagen möjlighet att accelerera och bli färdiga för att ta in investering. Med hjälp av inbjudna experter får deltagarna insikter och feedback.

– Vi har lärt oss massor från de vi mött under programmets gång. Alla gäst-experter har haft olika perspektiv och det har varit väldigt värdefullt, menar Elias.

Läs mer om Visslans visselblåsarfunktion: https://www.visslan.com/visselblasarfunktion

Visslan

Visslan erbjuder en visselblåsartjänst som gör det enkelt för anställda att anonymt rapportera oegentligheter. Det stärker tryggheten på arbetsplatsen, sparar pengar och hjälper företagen att följa ny lagstiftning.

Visslan grundades 2021 och startade i VentureLabs inkubator för studenter. Idag huserar de på Minc i Malmö, och jobbar heltid med bolaget.

Visslans webbplats

Om Elevate-programmet

Elevate är ett program riktat till projekt som har hunnit utvecklas en bit, och nu är redo att accelerera och bli investeringsklara. Varje termin deltar 3-5 startups grundade av forskare och studenter på Lunds universitet.

Sedan start 2020 har över 90% av de deltagande bolagen fått investering under eller efter programmet.

Programmet ges av VentureLab och LU Innovation. Kontorsplats i VentureLabs inkubator ingår.