Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lunds universitets och Sparbanken Skånes Innovationspris

300 000 kr till framtidens innovationer
Har du en riktigt bra idé? En idé som skulle kunna bära långt och kanske bli en ny vara, en ny tjänst eller ett nytt arbetssätt i framtiden? Eller en idé som kan göra något som redan finns så mycket bättre?

 

Vi vill premiera framtidens innovationer – redan idag. Tillsammans med Sparbanken Skåne delar LU Innovation årligen ut ett pris till idéer som är så bra att de kan bli framtidens innovationer. Till 2020 års tävling har vi dessutom höjt prissumman, nu delar vi ut totalt 300 000 kronor!

Syftet med priset är att verka för en innovationsvänlig kultur inom universitetet och stimulera fram fler idéer som kan bli framtida innovationer. 

 

För vem?

Du som är student eller anställd vid Lunds universitet som har en idé som inte ännu nått kommersiell fas är välkommen att delta. Om ni är flera bakom en idé måste minst en av er vara student eller anställd vid Lunds universitet. Vi har två kategorier, anställd eller student, och i varje kategori delar vi ut ett förstapris och två hederspriser. Vi välkomnar idéer och projekt inom samtliga discipliner. 

Vem vinner?

Vi letar efter idéer som inte ännu kommit så långt och som inte nått kommersiell fas – du får alltså inte ha tjänat pengar på din idé ännu. Tonvikt vid bedömningen ligger på:

  • innovationshöjd
  • kommersiella möjligheter och/eller samhällsnytta
  • nyhetsvärde.

För att kunna utse vinnarna har vi hjälp av en mycket erfaren och namnkunnig jury, läs mer under tävlingsvillkor.

 

 

 

Vad händer nu?

Ansökningsperioden för 2020 års tävling är nu stängd. Har du ansökt kommer vi att hålla kontakten med dig via mail.

Ett antal utvalda bidrag kommer att intervjuas av juryn i februari 2020. Vinnarna presenteras på vår Innovationsafton den 17 mars 2020.

Frågor?

Läs gärna våra tävlingsvillkor, där finns svar på flera frågor. Undrar du ändå över något? Hör av dig till sven [dot] olsson [at] innovation [dot] lu [dot] se (Sven Olsson) eller till info [at] innovation [dot] lu [dot] se så hjälper vi dig gärna!

 

Tips för din ansökan

I ansökningsformuläret kommer du att få fylla i din idé enligt NABC - en modell utvecklad vid Stanford research Institute. Läs gärna på om den och testa din idé själv först! Du hittar mer om NABC och en mall för att testa här.

 

Tidigare pristagare

LU Innovation
Besöksadress: The Spark, Medicon Village, Scheeletorget 1, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund

info [at] innovation [dot] lu [dot] se