Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tävling: Framtidens innovationer

Tillsammans med Sparbanken Skåne delar vi ut 500 000 kronor till studenter och forskare med idéer som kan göra skillnad, som kan skapa samhällsvärde. Idéer som är så bra att de kan bli Framtidens Innovationer.

""

Vår värld står inför stora utmaningar. Efterfrågan på innovativa lösningar är stor. Vi behöver tänka nytt och göra annorlunda. 
 
Här, på Lunds universitet, finns många idéer som behövs för att förbättra vår värld och människors villkor. Har du en idé som kan göra skillnad? Som kan bli en ny tjänst, ett nytt arbetssätt, en ny produkt eller kanske en lösning som gör något som redan finns så mycket bättre? Här är en möjlighet att kunna förverkliga den!
 
Sex pristagare kommer att få dela på 500 000 kronor – och givetvis få hjälp att förverkliga sina idéer.

Vem kan vara med?

Vi välkomnar idéer och projekt inom samtliga discipliner. Traditionellt har innovation ofta varit kopplat till tekniska lösningar eller medicinska genombrott, men det kan lika gärna handla om en idé som drivs med samhällsnytta eller systemförändring som främsta mål. Därför finns även hållbarhet och samhällsnytta nu med som kriterier för bedömning i tävlingen. 

Det enda formella kravet är att du, eller minst en av er om ni är flera, är student eller anställd vid Lunds universitet.

Det här letar vi efter

Vi letar efter idéer som svarar till ett verkligt behov, som är hållbar, långsiktig och tillför samhällsvärde. 

Gränsen för vad som är en idé är inte knivskarp – men du ska inte ha tjänat pengar på den. Kanske är det ett lovande forskningsresultat, kanske en lösning på ett problem som du funderat på eller jobbat med ett tag. 

För att utse vinnarna har vi en jury med erfarenhet från såväl entreprenörskap, hållbarhet, sociala innovationer som investeringar och bolagsbyggande.

Läs mer om bedömningskriterier och tävlingsvillkor

Hur du ansöker

Notera att ansökningsperioden är stängd. 

Du skickar in ditt bidrag via tävlingsplattformen Younoodle. Det första steget är att skapa ett konto på YouNoodle. Därefter fyller du i ansökan och skickar den. Frågorna är på engelska men du får gärna svara på svenska.

Har du frågor om tävlingen? Hör av dig till info [at] innovation [dot] lu [dot] se så hjälper vi dig gärna!