Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Är din idé en framtida innovation?

Lunds universitet och Sparbanken Skåne delar ut 200 000 kr till framtidens innovationer

 

Har du framtidens innovation i din idébok?

 

Har du en riktigt bra idé? En idé som skulle kunna bära långt och kanske bli en ny vara, en ny tjänst eller ett nytt arbetssätt i framtiden? Eller en idé som kan göra något som redan finns så mycket bättre?

Vi vill premiera framtidens innovationer – redan idag. Tillsammans med Sparbanken Skåne, i samarbete med Sparbanksstiftelsen Finn, delar LU Innovation ut sammanlagt 200 000 kronor till framtidens innovationer. Idéer och projekt inom alla discipliner är välkomna. Vi har två kategorier, anställd eller student, och i varje kategori delar vi ut ett förstapris och två hederspriser.

För vem?

Du som är student eller anställd vid Lunds universitet som har en idé som inte ännu nått kommersiell fas är välkommen att delta. Om ni är flera bakom en idé måste minst en av er vara student eller anställd vid Lunds universitet. 

Läs mer under Tävlingsvillkor.

Vem vinner?

Vi prioriterar idéer i ett tidigt skede och bedömer den på hur stark den framtida innovationen kan bli. Vi letar efter:

  • innovationshöjd
  • kommersiella möjligheter och/eller samhällsnytta
  • nyhetsvärde

Vad finns i potten?

I kategorin Anställd delas ett förstapris om 75 000 kronor och två hederspriser om 35 000 kr vardera ut. I kategorin Student delas ett förstapris om 35 000 kronor samt två hederspriser om 10 000 kr vardera ut. Alla som deltar i tävlingen får även möjlighet att söka andra finansiella stöd och få annan hjälp från LU Innovation.

Prispengarna är fria att användas till att utveckla idéen eller projektet. Efter ett år får pristagarna i en kort rapport summera prisets effekt på idéen eller projektet.


Tävlingen är nu stängd. Sista ansökningsdatum var 13/12, 24.00. Vinnarna kommer att presenteras 20/3 2018.

 

 

 

 

Pris för framtidens innovationer

Frågor eller funderingar? Du hittar svar på mycket i våra tävlingsvillkor. Annars hjälper vi dig förstås gärna!

Hör av dig till sven [dot] olsson [at] innovation [dot] lu [dot] se (Sven Olsson) eller info [at] innovation [dot] lu [dot] se.

 

 

Kom ihåg

  • Sista ansökningsdag 13 december.
  • Två kategorier, Anställd respektive Student.
  • Intervjuer med de främsta bidragen hålls i början av februari 2018.
  • Prisutdelning 20 mars 2018.