Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tävling: Framtidens innovationer

Har du en idé som kan bidra till en bättre framtid ska du delta i Lunds universitets och Sparbanken Skånes pris för Framtidens Innovationer. Priset firar nya, banbrytande idéer som kan göra en skillnad för människor, samhället eller miljön. Sex vinnare kommer att dela på 500 000 kronor och kommer att få stöd för att driva sina projekt framåt.

Bild på en hand som håller up olika föremål: universitetsbyggnad, böcker, ett berg

Vår värld står inför stora utmaningar. Efterfrågan på innovativa lösningar är stor. Vi behöver tänka nytt och göra annorlunda.

Kanske kan din idé göra skillnad?

Tävlingen är öppen för alla anställda och studenter vid Lunds universitet. Vi söker särskilt innovativa idéer som kan ha en stor positiv effekt på miljön eller samhället. Lovande idéer i tidigt skede har också en chans att vinna, så lämna inte dina idéer för framtida innovationer i byrålådan!

Skicka in din ansökan senast den 4:e oktober 2023!  

Vem kan vara med?

Vi välkomnar idéer och projekt inom samtliga discipliner.

Traditionellt har innovation ofta varit kopplat till tekniska lösningar eller medicinska genombrott, men det kan lika gärna handla om en idé som drivs med samhällsnytta eller systemförändring som främsta mål. Därför finns även hållbarhet och samhällsnytta nu med som kriterier för bedömning i tävlingen.

Det enda formella kravet är att du, eller minst en av er om ni är flera, är student eller anställd vid Lunds universitet.  

Det här letar vi efter

Vi letar efter idéer som svarar till ett verkligt behov, som är hållbara, långsiktiga och tillför samhällsvärde.    

Läs mer om bedömningskriterier och tävlingsvillkor

Gränsen för vad som fortfarande bara räknas som en idé är inte knivskarp – men den ska inte ha realiserats och du ska inte ha tjänat pengar på den ännu.

Kanske kopplar idén till lovande forskningsresultat, kanske en lösning på ett problem som du funderat på eller jobbat med ett tag. För att utse vinnarna har vi en jury med erfarenhet från såväl entreprenörskap, hållbarhet, sociala innovationer som investeringar och bolagsbyggande.  

Hur du ansöker

Ansökningsperioden är mellan 6:e september och 4:e oktober 2023.

Du skickar in ditt bidrag via tävlingsplattformen Younoodle. Det första steget är att skapa ett konto på YouNoodle. Därefter fyller du i ansökan och skickar in den. Frågorna är på engelska men du får gärna svara på svenska.

Skicka in ditt bidrag på YouNoodle. 

Har du frågor om tävlingen? Hör av dig till info [at] innovation [dot] lu [dot] se så hjälper vi dig gärna!