Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LU Business Track

Har du forskningsresultat som kan göra skillnad men saknar tid eller kunskap för att utforska den kommersiella potentialen på egen hand? Du behöver inte göra det på egen hand. Ansök till LU Business Track senast den 15 maj.

Om programmet

Lunds universitet (LU) Business Track är ett skräddarsytt program där vi parar ihop dig med ett dedikerat projektteam samt finansiellt stöd för att bedöma och utveckla den kommersiella genomförbarheten av din forskning -  tillsammans. 

 

Vad du får

 • Dedikerat stöd: Arbeta nära ett projektteam och projektledare som hjälper dig framåt.
 • Finansiering: ämnat för att bedöma och utveckla ett  affärscase för att bygga en startup baserat på din forskning. I detta skede får du tillgång till upp till 200 000 SEK i initial investering och upp till 300 000 SEK i innovationsstöd.
 • Industrikontakter: Träffa potentiella kunder, teammedlemmar och andra intressenter.
 • Patent och affärsutveckling: Vägledning om patentmöjligheter samt praktisk affärsutveckling.

Vem ska ansöka?

Doktorander och forskare som bedriver forskning vid Lunds universitet och som:

 • Har intressanta forskningsresultat
 • Är öppna för att utforska kommersialisering
 • Är villiga att ha LU Holding, universitetets investeringsbolag, som en minoritetsägare om ett företag bildas efter LU Business Track

Vad vi letar efter?


En handfull projekt kommer att väljas utifrån deras lämplighet för programmodellen.Under ansökningsprocessen kommer vi att utforska faktorer som:

 • Marknadspotential
 • Skalbarhet
 • Unikhet och konkurrensfördel
 • Juridiska rättigheter att kommersialisera forskningsresultaten
 • Viljan och behovet att ta in externa investerare

Vad förväntas av mig?


För att säkerställa projektets framgång är det nödvändigt att dela expertis och vara närvarande vid möten – särskilt under projektets tidiga skeden. Genom dialog kommer vi att fastställa den engagemangsnivå du känner dig bekväm med och skräddarsy din roll i projektet för att matcha din personliga situation. Oavsett om ditt mål är att stanna inom akademin eller att bygga en startup, kan vi hitta en lösning som fungerar! 

Urvalsprocess

 • Efter att ansökningstiden har stängt den 15 maj kl. 12:00, granskas ansökningarna av en kommitté
 • Mellan den 16 maj och den 12 juni intervjuas alla sökande
 • Beslutet meddelas den 14 juni 

 

Ansök senast den 15 maj

Ansök genom att fylla i ansökningsformuläret: 

Skicka ansökan till lubusinesstrack [at] innovation [dot] lu [dot] se (lubusinesstrack[at]innovation[dot]lu[dot]se), senast kl. 12:00, den 15 maj 2024. 

Vanliga frågor (FAQ)

Målet med programmet är att undersöka och utveckla affärscaset. Om vi kan bygga ett starkt affärscase under programmets gång, bildas ett företag tillsammans med universitetets holdingbolag, LU Holding. Om affärscaset inte är tillräckligt starkt, kommer du fortfarande att ha fått mycket kunskap som du kan ta med dig till framtida projekt. 

 

Programmet är skräddarsytt för varje specifikt projekt och programmets längd varierar beroende på projektets behov. 
 

Du kan ha bildat ett bolag; men du är inte behörig att ansöka om ditt företag har tagit in externa investerare. 
 

Du har rätt att ansöka om du bedriver forskning vid Lunds universitet. 
 

Alla som uppfyller kriterierna ovan är välkomna att söka! Ange namnet på personen du är i kontakt med på LU Innovation i ansökningsformuläret. 
 

Om det är flera forskare bakom forskningsresultaten – ansök tillsammans eller lägg till informationen i din ansökan. 
 

LU Innovation är Lunds universitets innovationskontor, som vanligtvis ger stöd till forskare under de tidiga stadierna av deras innovationsresa. LU Holding är Lunds universitets investeringsbolag och bolagsbyggare. Våra team arbetar nära tillsammans och utgör tillsammans universitetets innovationssystem. Genom LU Business Track-programmet kommer du att få stöd från båda organisationerna i ett nära samarbete. Båda teamen kommer också att delta i intervjuprocesserna och bedömningen av ansökan. Det slutliga beslutet om vilka projekt som är lämpliga för programmet fattas dock av LU Holding. 

Vill du veta mer?

Har du frågor? Hör av dig till lubusinesstrack [at] innovation [dot] lu [dot] se (lubusinesstrack[at]innovation[dot]lu[dot]se)

Välkommen på digitalt info-möte 26 april!

Varmt välkommen till ett digitalt möte om programmet som hålls den 26:e april 12:30-13:00.

Klicka för att ansluta till Teams-mötet: Join the meeting now