Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Selcis

Selcis Biopharma logotyp

 

 

Funktionen i tarmsystemet är kopplad till både övervikt och flera sjukdomar som t.ex. diabetes typ 2 och ulcerös kolit. Selcis vill ta fram en teknologi som kan producera och tillföra särskilda tarmbakteriemetaboliter som verkar spela en avgörande roll och på så sätt hjälpa tarmen att upprätthålla ett jämviktstillstånd.

Bakom Selcis står Olov Sterner, professor centrum för analys och syntes, Margareta Nyman, professor i Industriell näringslära och Livsmedelskemi, Carl-Magnus Andersson och Martin Johansson, båda disputerade i organisk kemi. Tillsammans har de också lång erfarenhet av innovationsprojekt, läkemedelsutveckling, startups och börsnoterade bolag.

 

Selcis webbplats

 

 

 

Kort om Selcis

Utvecklar teknologi för att producera och tillföra särskilda tarmbakteriemetaboliter.

Grundat av Olov Sterner, Margareta Nyman, Carl-Magnus Andersson och Martin Johansson.

Portföljbolag sedan 2020.

 

Portföljansvarig LU Holding: christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Christine Widstrand), telefon +46 70 928 63 78