Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Investera i portföljbolag

Hos LU Holding får du möjligheten att investera i mångsidiga och framgångsrika bolag grundade i framstående forskning. Bli en del av vårt arbete för att skapa värde och lösa viktiga samhällsproblem.

LU Holdings VD, Christine Widstrand

LU Holdings portfölj

LU Holding är ett av Sveriges mest framgångsrika universitetsägda investeringsbolag. Vår portfölj består av runt 60 bolag till ett värde av 4,8 miljarder kronor. Genom att investera i unik, banbrytande forskning från akademin kan vi bidra till att kommersialisera forskning och lösa samhällsutmaningar för att ställa om Sverige till ett mer hållbart samhälle. 

LU Holding återinvesterar alla intäkter i nya investeringar i bolag och har gjort cirka 30 exits genom åren. Vi står alltid redo att hjälpa fler bolag från akademin till marknaden. 

Så bygger vi bolag

Tillsammans med grundarna arbetar vi aktivt med att bygga ett entreprenöriellt team kompletterat med en professionell styrelse med industriell erfarenhet och nätverk. Vi hjälper till att verifiera teknik, arbeta med affärsmodeller och hitta rätt marknadssegment. Det gör att den initiala utvecklingsresan förkortas och tillgången till tillväxtkapital ökar.

Vi investerar i ett mycket tidigt skede, inom teknik och life science främst. Jämställdhet står högt upp på vår agenda. Vi vet, och forskningen visar, att bolag med jämställda team och styrelser presterar bättre än andra bolag, så när vi bygger bolag strävar vi efter att bygga dem jämställda från start.

Investera i spinoff-bolag från Lunds universitet

Vill du investera i ledande forskning med hög innovations- och tillväxtpotential från Lunds universitet? Genom att investera i vår portfölj är du med och bidrar till att världsledande forskning gör skillnad i samhället, och kan gå in med vetskapen om att bolaget har LU Holdings kvalitetsstämpel i ryggen. christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Kontakta oss) så berättar vi mer!

Om LU Holding

LU Holding AB är Lunds universitets investeringsbolag, och en del av universitetets samlade innovationsverksamhet. LU Holding ägs av svenska staten men förvaltas av Lunds universitet. Holdingbolaget kan stödja och finansiera bolagsstarter, men också äga, förvalta och sälja andelar i bolag som har sitt ursprung i forskningen vid Lunds universitet. Sedan starten 1999 har LU Holding investerat i över 130 bolag, som tillsammans skapat över 6 000 heltidsekvivalenter och 2,2 miljarder kronor i skatteintäkter.

Kontakta LU Holding

LU Innovation och LU Holding jobbar sida vid sida, med ett gemensamt uppdrag. Vill du veta mer?

Kontakta Christine Widstrand, VD LU Holding
christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se
Telefon +46 70 928 63 78