Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

NRATIV

Nrativ i text på mönsterbakgrund.

Nrativ utvecklar en effektiv analysmiljö för avvikelserapporter inom hälso- och sjukvård. Via artificiell intelligens (AI) och NLP (textanalys) kan bolaget ge värdefull information som ger betydligt bättre förutsättningar att förhindra vårdskador.

Lösningen är tänkt att kunna integreras med befintliga avvikelsehanteringssystem. Bolaget har inlett ett pilotprojekt med Helsingborg stads testbädd och är i startgroparna att inleda ett antal samarbeten med vårdgivare runt om i Sverige.

Bakom bolaget står Jakob Svensson, doktorand inom risk och säkerhet vid LTH, Lunds universitet, och med lång erfarenhet inom vården där han jobbat som sjuksköterska, chef och utredare av vårdskador samt Nicholas Cullen, forskare på medicinska fakulteten med fokus på statistik och algoritmer. 

Jakob Svensson tog 2021 emot Lunds universitets och Sparbanken Skånes pris för Framtidens innovation för social förändring.

 

 

Läs mer

Kort om NRATIV

Analysmiljö för avvikelserapporter inom hälso- och sjukvård.

Grundat av Jakob Svensson och Nicholas Cullen.

Portföljbolag sedan 2021.

 

Portföljansvarig LU Holding:

rickard [dot] sjostrom [at] innovation [dot] lu [dot] se (Rickard Sjöström) telefon 46 76 842 03 95