Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Apoglyx

Apoglyx logotyp och bild från lab

Upptäckten av kroppens egna vattenkanaler, så kallade aquaporiner, gav amerikanen Peter Agre nobelpriset 2003. Men det var professor Per Kjellbom och hans kollegor som kom fram till hur vattenflödet kan regleras. Aquaporin-inhibitorer har upptäckts spela en betydande roll för cellsignalering i immunsystemet.

ApoGlyx utvecklar en behandling mot sepsis, ett allvarligt tillstånd som drabbar upp mot 50 miljoner människor årligen och orsakar ofta allvarliga organskador och dödsfall.

ApoGlyX webbplats 

 

Läs mer
 

Kort om Apoglyx

Utvecklar behandling mot sepsis.

 

Grundat av Per Kjellbom, professor Kemiska institutionen, Lunds universitet, Søren Nielsen, Aalborg University och Michael Rützler, Aalborg University.

Portföljbolag sedan 2008.

 

Portföljansvarig LU Holding:

christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Christine Widstrand), telefon +46 70 928 63 78

LU Holding på plats på nordiskt investmentforum lo4873la ons, 08/28/2019 - 12:10 ...
Hälften av Vinnova-miljonerna går till Lundabolag lo4873la fre, 11/16/2018 - 11:02 ...