Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Cyclicor

Cyclicor

 

Cyclicor har utvecklat en metod för att giftfritt producera plasterna polykarbonat och polyuretan. Plasterna blir därmed betydligt bättre ur hälsosynpunkt, både för produktionspersonal och konsumenter jämfört med dagens plaster.

Den kemiska process som forskarna patenterat sker helt utan tillsats av isocyanater, fosgen och bisfenoler och det bildas inga farliga biprodukter. Därmed släpper inte heller plasterna ifrån sig några farliga ämnen vid användning. Polymermaterialen är mycket vanliga i produkter med olika användningsområden. Polykarbonat används i hårda och ofta genomskinliga plastartiklar, exempelvis CD-skivor, flaskor och glas. Polyuretan förekommer bland annat som bindemedel i lim, färg och lack.

 

 

Läs mer
 

Kort om Cyclicor

Har utvecklat en helt giftfri metod för att producera plasterna polykarbonat och polyuretan.

 

Grundat av Rajni Hatti-Kaul och Sang-Hyun Pyo.

Portföljbolag sedan 2018.

 

Portföljansvarig LU Holding:

christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Christine Widstrand), telefon +46 70 928 63 78

 

Lundaforskarna bakom Cyclicor har utvecklat en metod för att producera giftfria polymerer, plaster. Plasterna blir därme...