Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Christine Widstrand

Som Vice VD och portföljansvarig på holdingbolaget LU Holding AB har jag det övergripande ansvaret för utvecklingen av vår bolagsportfölj. I uppdraget ingår bland annat att jag leder investeringskommittén som beslutar om nya innehav i vår portfölj.

Jag sitter i styrelser, både som styrelseordförande och styrelseledamot, i ett antal av våra Life Science bolag. I mitt arbete som styrelsemedlem hjälper jag bolagen med affärsutveckling, att hitta kapital för fortsatt utveckling, kundkontakter, komplettera team och styrelse med bransch kompetens med mera. Jag är också, tillsammans med vår jurist, behjälplig när det gäller att titta på olika typer av avtal.

Jag har en bakgrund som VD och grundare för MIP Technologies. Mellan åren 2000-2009 jobbade jag i bolaget i olika ledande positioner, vilket gav mig erfarenhet av att söka riskkapital, affärsutveckling, internationell försäljning, ledningsarbete, införande av kvalitetsledningssystem med mera. Jag har även mångårig erfarenhet av styrelsearbete, samt är certifierad av Styrelseakademin. Jag har en Civilingenjörsexamen i Kemiteknik från LTH och har disputerat i Analytisk Kemi vid Lunds Universitet, samt varit post-doc vid ett utländskt universitetet.

Christine Widstrand
E-post: christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se

Chef

LU Holding AB

+46 46 222 12 95

+46 70 928 63 78

13317

LU Holding AB, Medicon Village, Scheeletroget 1,

34

LU Innovation
Besöksadress: The Spark, Medicon Village, Scheeletorget 1, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund

info [at] innovation [dot] lu [dot] se