Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stairway Medical

Stairway logotyp och bild på trappa.

 

Stairway Medical har utvecklat ett nytt medicinskt hjälpmedel som upprätthåller fri luftväg under sedering.

Det blir allt vanligare att använda sig av en metod som kallas procedurrelaterad sedering i samband med olika medicinska undersökningar och behandlingar, istället för att använda narkos eller låta patienten vara helt vaken. Metoden innebär att patienten får ett kortverkande och rogivande läkemedel för att framkalla en måttlig dåsighet, som anpassas för att motverka såväl obehag under tiden som trötthet och förvirring efteråt.

Risken med procedurrelaterad sedering är att luftvägen kan blockeras när dåsigheten ökar, vilket leder till andningsstopp. Det hjälpmedel som Stairway Medical har utvecklat upprätthåller fri luftväg även när dåsigheten ökar och gör det därmed enklare och säkrare att sedera patienter.

 

Stairway Medicals webbplats

 

 

 

Kort om Stairway Medical

Medicinskt hjälpmedel för fri luftväg under sedering.

 

Grundat av Jonas Åkeson, Magnus Ljungvall, Michael Braian och Thomas List.

Portföljbolag sedan 2020.

 

Portföljansvarig LU Holding: christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Christine Widstrand), telefon +46 70 928 63 78-