Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Stairway Medical

Bild på ett vitt trapphus och texten Stairway Medical

 

Stairway Medical har utvecklat ett nytt medicinskt hjälpmedel som upprätthåller fri luftväg under sedering.

Det blir allt vanligare att använda sig av en metod som kallas procedurrelaterad sedering i samband med olika medicinska undersökningar och behandlingar, istället för att använda narkos eller låta patienten vara helt vaken. Metoden innebär att patienten får ett kortverkande och rogivande läkemedel för att framkalla en måttlig dåsighet, som anpassas för att motverka såväl obehag under tiden som trötthet och förvirring efteråt.

Risken med procedurrelaterad sedering är att luftvägen kan blockeras när dåsigheten ökar, vilket leder till andningsstopp. Det hjälpmedel som Stairway Medical har utvecklat upprätthåller fri luftväg även när dåsigheten ökar och gör det därmed enklare och säkrare att sedera patienter.

 

Kort om Stairway Medical

Medicinskt hjälpmedel för fri luftväg under sedering.

 

Grundat av Jonas Åkeson, Magnus Ljungvall, Michael Braian och Thomas List.

Portföljbolag sedan 2020.

 

Portföljansvarig LU Holding: christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Christine Widstrand), telefon +46 70 928 63 78-

LU Innovation
Besöksadress: The Spark, Medicon Village, Scheeletorget 1, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund

info [at] innovation [dot] lu [dot] se