Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Mbegu Solar

" "

Mbegu Solar utvecklar solcellsdrivna laddstationer med digital betallösning för mikroentreprenörer i Afrika. Lösningen består av en solcellsdriven låsbar laddstation för upp till fyra mobiltelefoner med tillhörande digital betallösning. Affärsmodellen bygger på att en mikroentreprenör tar betalt per laddning från slutkunden, som då enkelt betalar via M-Pesa (Kenyas motsvarighet till Swish), varpå Mbegu Solar tar en avgift för mjukvaran och sedan tar ett mikro-finansieringsbolag sin del av avbetalningen på hårdvaran, kvar blir en vinst som betalas ut till den lokala mikroentreprenören.

2020 tilldelades projektet Lunds universitets och Sparbanken Skånes pris för Framtidens Innovationer i studentkategorin, och grundaren Yang Wenjing fanns även 2020 med på 34:orna, nyhetstjänsten Rapidus och PwCs lista med unga framstående entreprenörer i Skåne.

Mbegu Solars webbplats

 

Läs mer

Kort om Mbegu Solar

Solcellsdrivna laddstationer med digital betallösning för mikroentreprenörer i Afrika.

Grundat av Yang Wenjing.

Portföljbolag sedan 2021.

Portföljansvarig LU Holdingrickard [dot] sjostrom [at] innovation [dot] lu [dot] se (Rickard Sjöström) telefon +46 76 842 03 95