Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

AlixLabs

AlixLabs logotyp

 

Miniatyriseringen av elektroniska kretsar har nått en nivå där nya fysikaliska fenomen påverkar och försvårar tillverkningen. Vi närmar oss upplösningar på 10-tals atomer, något som ställer helt nya krav. Industrin pressar de fysikaliska gränserna genom nya och innovativa angreppssätt. Gemensamt för alla dessa nya metoder är att de är komplexa och i de flesta fall extremt kostsamma, inte minst när det gäller investeringar i utrustning och fabriker.AlixLabs har utvecklat en metod som gör att man kan slopa flera extremt kostsamma processteg och möjliggöra nya strukturer. Metoden nyttjar liknande fysikaliska effekter som övriga metoder försöker kringgå och har en potential att väsentligt förenkla produktionen av ny avancerad elektronik.

 

AlixLabs webbplats

 

Läs mer

Kort om AlixLabs

Metod för att på ett kostnadseffektivt sätt tillverka elektroniska kretsar för halvledarindustrin,

Grundat av Jonas Sundqvist, Dmitry Suyatin, Sabbir Kahn och Stefan Svedberg.

Portföljbolag sedan 2019

 

Portföljansvarig LU Holding:

erik [dot] larsson [at] innovation [dot] lu [dot] se (Erik Larsson), telefon +46 76 771 88 66