Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

AlixLabs nytt portföljbolag

LU Holding investerar i nystartade AlixLabs, som utvecklat en metod att på ett mycket kostnadseffektivt sätt tillverka elektroniska kretsar för halvledarindustrin.

Det är forskare från NanoLund som utvecklat den patenterade metoden. Alla tre, Jonas Sundqvist, Dmitry Suyatin och Sabbir Kahn finns med i det nystartade bolaget. Stefan Svedberg, även han medgrundare, går in som VD. Svedberg var tidigare Director Corporate Development på Ericsson.


Elektroniska kretsar behövs i all typ av hårdvara, men kostnaden att producera dem har stigit ju mindre elektroniken blir. Med AlixLabs metod, som bygger på ett nyligen idetifierat fysikaliskt fenomen, blir tillverkningsprocessen av de elektroniska kretsarna både snabbare och betydligt billigare.


–  AlixLabs har en spännande teknik och nu har vi ett bra team på plats, säger Erik Larsson, portföljansvarig på LU Holding.


Alixlabs planerar att under 2020 genomföra en utökad prof of concept som grund för fortsatta kunddiskussioner.