Nyheter

LU Holding investerar i bolag inom rörelseanalys som ska effektivisera egenvården

Bara i Sverige lider över 700 000 människor av artros i knä eller höft. Detta innebär en hälsoekonomisk samhällskostnad på närmare 7 miljarder SEK årligen och ett otroligt lidande för de drabbade. I den uppskattade kostnaden ingår allt från operationer och läkemedel till rehabilitering och sjukskrivning. Medotemic, ett forskarbaserat bolag sprunget ur Lunds universitet, har nu tagit fram en metod för att underlätta och effektivisera rehabiliteringstiden för de drabbade. Efter flera års forskning valde teamet bakom metoden att i slutet av 2017 ta in LU Holding som strategisk partner och delägare och står nu inför en kommersialiseringsfas.

Framgångsrik såddfinansiering ger LU Holding-bolag vind i seglen

SAGA Diagnostics AB meddelar i dag att bolaget har erhållit 10,5 MSEK i såddfinansiering från internationella investerare. Företaget är inriktat mot precisionsonkologi: med en icke-invasiv provtagning (ett blodprov) i kombination med ultrakänsliga metoder för att analysera arvsmassa tar bolaget fram data som medger en bättre uppföljning av effekten vid cancerbehandling.

Exploratory Pre-Seed Program

Växande planta i karg omgivning LU Innovation introduces a Pre-Seed Program within Life Science – funding up to 400 000 SEK per project.