Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

PluvioFlow

PluvioFlow AB är ett nystartat vattenteknikbolag som bygger på 30 års forskning på GIS-centrum vid Lunds universitet om hur vatten rör sig i olika miljöer vid översvämning. Ökad frekvens och intensitet av extrema väderhändelser blir alltmer förekommande som ett resultat av klimatförändringar. Det ställer högre krav på mer precis hydrologisk simulering för bättre samhälls- och katastrofhantering. Med PluvioFlows nya dynamiska simuleringsalgoritm finns potential att väsentligt minska tidsåtgången, som idag kan ta flera veckor, och ge ett flödesresultat närmare verkligheten.


Bakom det nya bolaget står forskartrion Andreas Persson, Petter Pilesjö och Abdulghani Hasan samt LU Holding och Sandberg Development. Sam Sarwat, medgrundare och matematiker, blir bolagets första medarbetare och CTO.

Kort om PluvioFlow

Portföljbolag sedan 2023. 

Portföljansvarig LU Holding: 
Rickard Sjöström