Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LU Holding som delägare

Med LU Holding vid din sida blir det lättare att starta bolag. Vi hjälper dig med struktur och nätverk så att du fortsatt kan fokusera på din forskning samtidigt som du kan bidra till utvecklingen av din teknologi, produkt eller tjänst.

Det finns många som kan ge dig råd om hur du ska utveckla ditt bolag. Med LU Holding som delägare har du en kvalificerad partner som tar ett aktivt ansvar för att ditt bolag ska utvecklas på bästa sätt. Vår uppgift är att föra ut kunskap i samhället, och skapa företag som bidrar till hållbar tillväxt. Vi har ett stort nätverk och vi går dessutom in med praktisk hjälp. En av våra medarbetare går in i din styrelse de första åren och kommer att göra vad vi kan för att du, och ditt företag, ska nå framgång – och på sätt också Lunds universitet.

De rätta kontakterna

LU Holding hjäper dig att skaffa en professionell styrelse med industriell expertis – att ha det med sig redan från början är väsentligt för att bygga ett framgångsrikt bolag. Styrelseledamöterna hjälper dig till de rätta kontakterna genom att öppna dörrar för dig. En kompetent styrelse gör det även lättare att attrahera bidrag och riskkapital. LU Holding har ett stort nätverk av potentiella styrelseledamöter och vi hjälper dig att bygga bästa möjliga styrelse.

Som ett tillväxtbolag kommer du att behöva ta in externt kapital för att kunna utvecklas och växa. Vi har ett stort nätverk av investerare och vi vet hur du skapar en långsiktig och ekonomiskt fördelaktig plan för ditt företag.

Entreprenöriellt engagemang och trygghet

Du kanske vill fortsätta forska samtidigt som du bygger ditt företag? Vi kan hjälpa dig att hitta en entreprenör som kan vara den drivande i att bygga ett tillväxtbolag baserat på din forskning. Vill du själv vara med och utvecklas till en entreprenör hjälper och stöttar vi dig på den resan.

Dessutom tar vi hand om mycket av administrationen i ditt bolag de första åren: allt från styrelsearbete, stämmor, aktieböcker, bokföring, revision, immateriella rättigheter och olika typer av avtal.

Ett tidigt skede gör störst skillnad

LU Holding investerar i ett tidigt skede, långt tidigare än vanliga investeringsbolag. Det är här vi kan göra störst skillnad för det enskilda bolaget.

De över 120 avknoppningsföretag LU Holding varit med och skapat har resulterat i mer än 6 000 heltidsjobb och över 2,2 miljarder kronor i sammanlagda skatteintäkter.

Vill du ta din forskning till marknaden?

Din forskning kan göra skillnad i samhället. Tillsammans med LU Innovation och VentureLab guidar vi dig hela vägen i mål - från forskningsresultat till bolag. Vi anpassar erbjudandet utifrån dig och dina behov, och drivs av nyttiggörande av forskning. christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Kontakta oss) så berättar vi mer!

 

Bästa möjliga förutsättningar att lyckas

Lunds universitets investeringsbolag LU Holding har 25 års erfarenhet av framgångsrikt bolagsbyggande.

Att ha LU Holding som delägare är en kvalitetsstämpel gentemot industri och finansiärer. christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Kontakta oss så berättar vi mer!)

Ny folder om LU Holding

 Läs vår nya folder LU Holding - Highlights 2022.

Ladda ner den här! (pdf)