Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Amniotics

 

Amiotics logga

 

Forskarna Marcus Larsson, Andreas Herbst och Niels-Bjarne Woods har upptäckt en ny typ av stamceller i fostervatten som har unika egenskaper för applikationer inom regenerativ medicin. Med hjälp av en ny metod kan dessa nya stamceller tillvaratas, vidareförädlas och slutligen användas för medicinska applikationer. Celler från fostervatten är en outnyttjad resurs som har visats sig gynnsamma att omprogrammera till flera olika målvävnader.


Läs mer på Amniotics hemsida

 

 

 

Kort om Amniotics

Patenterad metod att tillvarata och processa en unik typ av stamceller i fostervatten som lämpar sig väl för medicinsk användning.

 

Grundat av Marcus Larsson, Andreas Herbst och Niels-Bjarne Woods.

Portföljbolag sedan 2015.

 

Portföljansvarig LU Holding:

christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Christine Widstrand), telefon +46 70 928 63 78