Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

MxWaves

Illustration över MxWaves teknik

En metod där elektromagnetisk strålning, som i grund och botten är energi, koncentreras och identifieras via en tunn metayta bestående av små metallelement som alstrar värme och omvandlar den till värmestrålning. En värmekamera kan sedan detektera denna varpå bolagets egenutvecklade mjukvara analyserar bilden och ger ett direkt svar på mängden strålning.

Behovet för denna sorts mätmetodik kommer att öka i takt med övergången till dataöverföring på högre frekvenser, initiala applikationer bedöms bland annat vara inom utveckling av Internet of things-produkter samt kontroll av basstationer. Tydliga fördelar med teknologin, förutom att man kan mäta i högre frekvenser snabbare än nuvarande lösningar, är flexibiliteten med lösningen, som är helt mobil.

MxWaves

Patenterad metodik för mätning av elektromagnetisk strålning.

Grundat av Johan Lundgren, Mats Gustafsson och Daniel Sjöberg.

Portföljansvarig LU Holding:
rickard [dot] sjostrom [at] innovation [dot] lu [dot] se (Rickard Sjöström), +46 76 842 03 95.