Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

"Skånsk teknik ska lösa halvledarkrisen"

AlixLabs logotyp

LU Holdings portföljbolag AlixLabs har tagit in 9 miljoner kronor för att vidare utveckla och validera sin teknologi, som möjliggör att tillverka halvledarkomponenter både billigare och snabbare.

AlixLabs grundades 2019 och bygger på mångårig vid Lunds universitet. Bolaget utvecklar en ny typ av tillverkningsprocess för halvledarkomponenter, som är grundläggande komponenter i de datachip som finns i nästan alla elektroniska produkter. AlixLabs har siktat in sig på komponenterna i telefoner, laptops, surfplattor och internetservrar. Med deras metod kan de tillverka kraftfulla men extremt små halvledarkomponenter, och eftersom de även kunnat slopa flera steg i tillverkningsprocessen blir komponenterna betydligt billigare. 

– Vår teknik används förhoppningsvis i produktionen av Iphone 15, säger vd Jonas Sundquist till Sydsvenskan.

Läs hela artikeln i Sydsvenskan

AlixLabs webbplats