Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LU Holding investerar i kryptografi och cybersäkerhet

Nicolae Paladi och Stefano Cucchiella.
Nicolae Paladi och Stefano Cucchiella har grundat CanaryBit.

LU Holding investerar i nystartade CanaryBit som utvecklar en lösning som möjliggör för företag och offentliga aktörer att samarbeta kring data utan att avslöja känslig information.

Företaget är grundat på mångårig forskning, från bland annat Institutionen för elektro- och informationsteknik vid Lunds tekniska högskola. Plattformen de utvecklat kombinerar modern hårdvara med avancerad mjukvara och kryptografi, som görs tillgänglig genom en molnlösning. CanaryBit skapar på detta sätt en säker miljö för företag och organisationer att utbyta digitala tjänster och data med varandra utan att lämna ut känsliga uppgifter.

– De allra flesta företag och organisationer har en stor mängd data man inte vill eller får dela med sig av utan att ha tidsödande och krångliga avtal på plats, men behöver ändå kunna samarbeta med andra runt denna data. Där kommer vi in, och kan fungera som en blind mäklare av digitala analys- och datatjänster, säger Nicolae Paladi, vd för CanaryBit och forskare inom systemsäkerhet och kryptografi.

Nicolae Paladi har grundat CanaryBit tillsammans med Stefano Cucchiella, med bakgrund inom molntjänster, design och kundengagemang. Bolaget jobbar nu med att få sina första kundavtal på plats.

– CanaryBit är ett spännande bolag som adresserar ett högaktuellt problem. De har dessutom ett väldigt kompetent och drivet team, och vi ser verkligen fram emot att stötta bolaget mot marknaden, säger Erik Larsson, portföljansvarig på LU Holding AB.

För ytterligare information

Kontakta Erik Larsson, portföljansvarig LU Holding, +46 76 771 88 66

eller Nicolae Paladi, vd och medgrundare CanaryBit, +46 72 528 44 41

 

Läs mer om CanaryBit på deras webbplats