Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Spec-Imaging tar in mångmiljoninvestering

Spec-Imaging team. Foto.
Edouard Berrocal, William Chaze, Sandra Török och David Frantz.

FMG Circular Invest, som backas av Mellby Gård och deras dotterbolag Feralco, går in med kapital i LU Holdings bolag Spec-Imaging. Tidigare i år gick även Stena New Ventures in som strategisk investerare. Totalt reser bolaget 6,5 miljoner kronor.

- Det känns otroligt kul att ha två så pass starka och välrenommerade investerare på ägarlistan i den här fasen i vår utveckling. Att båda dessutom ser tydliga strategiska synergier är ytterligare ett styrketecken av bolagets teknologi och potential, säger Fredrik Rosenqvist, ordförande för Spec-Imaging.

- Syftet med det nya kapitalet är att gå från pilottester till initial produktion, samt att öka utvecklingstakten för de olika in-line-applikationerna som identifierats i kunddialoger. Vi kommer även att behöva anställa ett antal personer för att hinna med, säger William Chaze, VD på Spec-Imaging.

Bolaget är nu nära en första tillverkningsserie av den initiala table-top produkten. Utvecklingsarbetet för mätningar in-line pågår för fullt. Vidare fortsätter bolaget att stärka sin patentportfölj som för närvarande innehåller fyra ansökningar, med fler på väg.

- Syftet med FMG Circular Invest är att identifiera och stötta innovationer som på ett eller annat sätt kan bidra till renare vatten i världen. Vi är övertygade om att vår investering och vårt framtida samarbete med Spec-Imaging kommer att medverka till just detta, säger Mikael Helmerson, vice VD, Mellby Gård och framöver ingår även i bolagets styrelse.

Om Spec-Imaging: Bolaget grundades 2020 av LU Holding och LTH-forskarna Edouard Berrocal, William Chaze, Elias Kristensson samt Jeremias Püls som samtliga kommer från förbränningsfysik på Lunds universitet. Forskningen som ligger till grund för innovationen har pågått i över 10 år.

Läs mer på Spec-Imagings hemsida.