Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Portföljbolaget Debricked förvärvas av global mjukvarujätte

Teamet bakom Debricked.
Debrickeds team inför 33-listan 2021. Foto Alma Söderholm.

Debricked är specialiserade inom säkerhet i öppen källkod och grundat från ett forskningsprojekt vid Lunds universitet 2018. Nu förvärvas de av Micro Focus och blir del av säkerhetsplattformen CyberRes.

Debricked har utvecklat en molntjänst som hjälper företag att hålla koll på sårbarheter i den open source-mjukvara som kundernas produkter använder. Tjänsten ger också ett beslutsstöd och hjälper kunderna att prioritera hur sårbarheterna ska hanteras på ett systematiskt sätt. 

Bolaget uppstod ur ett Vinnova-finansierat forskningsprojekt på LTH vid Lunds universitet, som genomfördes tillsammans med Axis, Ericsson och Advenica. Lunds universitets investeringsbolag LU Holding har stöttat bolaget sedan start 2018.

Debricked adresserar problemet med att de allra flesta mjukvaruföretag använder öppen källkod, men långt ifrån alla har koll på sin säkerhet. I takt med att cyberattacker blivit allt vanligare och blivit ett viktigt vapen för såväl världsmakter som kriminella grupper behöver företag se till att de har ett fullgott skydd. 

Förvärvet är en del i en större satsning i Micro Focus marknadsledande portfölj av applikationssäkerhetsprodukter vid namn Fortify.  

– Nu har vi fått en unik möjlighet att tillsammans med Micro Focus och CyberRes kunna stärka vårt erbjudande och växa snabbare, för att på så vis kunna nå vår vision snabbare än vi någonsin kunnat drömma om tidigare, säger Debrickeds vd och medgrundare Daniel Wisenhoff.  

Under 2021 blev bolaget utsett till ett av Sveriges mest innovativa och lovande teknik-startups när de tog plats på Ny Tekniks 33-lista och tog också in 22 miljoner kronor för att växla upp organisationen. Debricked har idag 25 anställda på huvudkontoret i Malmö, där verksamheten kommer att fortsätta som tidigare. Planen är att växa snabbt och sannolikt fördubbla personalstyrkan under kommande år.  

– Debricked har ett starkt team och en högaktuell lösning som verkligen ligger i framkant. Vi är mycket glada att ha kunnat hjälpa dem på resan, säger Erik Larsson, portföljansvarig på LU Holding.

 

Om LU Holding

LU Holding AB är Lunds universitets investeringsbolag, och en del av universitetets samlade innovationsverksamhet. LU Holding ägs av svenska staten men förvaltas av Lunds universitet. Holdingbolaget kan stödja och finansiera bolagsstarter, men också äga, förvalta och sälja andelar i bolag som har sitt ursprung i forskningen vid Lunds universitet. Sedan starten 1999 har LU Holding investerat i över 130 bolag, som tillsammans skapat över 6 000 heltidsekvivalenter och 2,2 miljarder kronor i skatteintäkter.

Mer information om Debricked

 

erik [dot] larsson [at] innovation [dot] lu [dot] se (Erik Larsson), Portföljansvarig LU Holding, +46 767 718 866

joanna [dot] qvarnstrom [at] debricked [dot] com (Joanna Qvarnström), Head of Marketing Debricked

 

Läs mer om förvärvet på Debrickeds webbplats

Läs Micro Focus pressrelease