Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

MedBeat tar in pengar och skalar upp

Erik Rask, MedBeat
Erik Rask, grundare och vd MedBeat.

LU Holdings portföljbolag MedBeat utvecklar en bärbar EKG-mätare. Bolaget grundades 2018 och genomför nu den största investeringsrundan hittills, när de tar in 1,8 miljoner Euro.

Det danska investeringsbolaget Newton är största finansiären i rundan, och med tidigare erfarenhet att skala upp medicintekniska företag ser MedBeats grundare Erik Rask det som att bolaget fått en långsiktig och strategisk partner. Till nyhetstjänsten Rapidus säger han att planen nu är att förfina och optimera bolagets tjänst och sikta på en kommersialisering i slutet av nästa år.

Forskaren och läkaren Erik Rask såg ett behov av ett mobilt EKG-system för att diagnosticera patienter utanför sjukhuset. Med stöd har idén utvecklats och MedBeats system är ett av de första i världen som erbjuder icke-invasiv långtidsregistrering av EKG.

 

Läs mer på MedBeats webbplats