Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Gedea Biotech tar in 16.5 MSEK

Gedea Biotech logga och bild

Portföljbolaget Gedea Biotech har säkrat 16,5 MSEK för att initiera och accelerera det kliniska prövningsprogrammet bakom pHyph™ för antibiotikafri behandling av vaginala infektioner.

Gedea Biotech meddelar att finansieringen kommer att användas för att:

  • Initiera patientrekrytering i den nyligen godkända registreringsstudien CL3-2. 
  • Slutföra och rapportera CL4-studien för att påvisa pHyph proof-of-concept för behandling av vaginala svampinfektioner.  
  • Utföra mikrobiomanalys från CL3-studien

"Vi är naturligtvis mycket glada över att kunna genomföra en övertecknad finansieringsrunda i det rådande finansiella klimatet, och jag vill tacka både våra nya och tidigare investerare för deras stora och viktiga stöd. Finansieringen stängdes samtidigt som vi fick godkännande att inleda vår registreringsstudie CL3-2, ett avgörande steg mot ett europeiskt godkännande för pHyph vid behandling och förebyggande av återfall i bakteriell vaginos. Finansieringen kommer även att användas för att förbereda för pivotala fas 3-studier för godkännande som läkemedel av FDA," Annette Säfholm, vd Gedea Biotech.

”Överteckningen ger oss även den ytterligare fördelen att vi kan driva CL3-2-studien längre och därmed förbereda oss inför nästa finansieringssteg som kan ta oss hela vägen till europeiskt godkännande av pHyph. Jag gratulerar Annette och hennes team för de stora insatser som gjorts och jag vill tacka våra nuvarande och nya investerare för deras starka stöd till Gedea”, Ton Berkien, styrelseordförande.

Om Gedea Biotech
Ett svenskt företag inom kvinnohälsa som utvecklar pHyph, en antibiotikafri produkt som avser både behandla och förebygga bakteriell vaginos. Gedea Biotech grundades 2015 i Lund, Sverige. www.gedeabiotech.com.