Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

CanaryBit får över 4 miljoner kronor från Horizon Europe

Nicolae Paladi och Stefano Cucchiella.
Nicolae Paladi och Stefano Cucchiella har grundat CanaryBit.

Med start våren 2022 kommer CanaryBit vara en del av projekt HARPOCRATES med syfte att utveckla nästa generationens integritetsbevarande dataanalys-tjänster. Bakom projektet står ett konsortium av 13 universitet, universitetssjukhus samt små och medelstora företag runt om i Europa. Projektet beviljas nu 420 000 Euro genom EU's Horizon Europe.

CanaryBit bildades 2021 och utvecklar en lösning som möjliggör för företag och offentliga aktörer att samarbeta kring data utan att avslöja känslig information. Deras plattform kombinerar modern hårdvara med avancerad mjukvara och kryptografi, som görs tillgänglig genom en molnlösning.

HARPOCRATES-projektet kommer göra det möjligt för CanaryBit att designa nya tjänster för att behandla data, med fokus på integritet och konfidentialitet. Konsortiet samlar kompetens och framstående forskning inom kryptografi, datahantering, mjukvaruutveckling bland annat.

CanaryBit har fått stöd av LU Innovation och är sedan start ett portföljbolag till universitetets investeringsbolag LU Holding.

– Det här är ett väldigt spännande bolag, deep-tech i framkant med ett starkt team. Vi ser fram emot att fortsätta stötta dem när de nu påbörjar större europeiska samarbeten, säger Eskil Åhlin, affärsutvecklare vid LU Innovation.

Läs mer på CanaryBits webbplats