Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

AlixLabs tar in 40 MSEK

AlixLabs logotyp

Familjen Wallenberg investerar genom Navigare Ventures i AlixLabs tillsammans med Industrifonden och nederländska riskkapitalbolaget Forward One. Portföljbolaget tar i en kapitalrunda in 40 MSEK.

Den framgångsrika finansieringen gör att AxilLabs banbrytande arbete inom halvledarindustrin nu kan accelera. De siktar nu på att deras teknologi ska användas vid produktion av halvledare senast år 2025. Detta är ett viktigt steg mot att förändra halvledartillverkningen genom att göra den mer energi- och kostnadseffektiv.
AlixLabs har specialiserat sig på halvledarutveckling och har utvecklat en revolutionerande Atomic Layer Etching (ALE) Pitch Splitting-teknik (APS).  

”Den här investeringen spelar en avgörande roll för att vårt företag ska nå skalbar framgång. Kapitaltillskottet bekräftar inte bara vår vision, utan ger oss också möjlighet att ta vår banbrytande teknologi till frontlinjen av halvledartillverkningen”, säger AlixLabs vd Jonas Sundqvist.  

AlixLabs i DI  
https://www.di.se/digital/familjen-wallenberg-satsar-pa-skansk-teknik-for-halvledare/  

Om AlixLabs  

Bolaget har siktat in sig på komponenterna i telefoner, laptops, surfplattor och internetservrar och att tillverkningsprocessen både ska bli mer energisnål och kostnadseffektiv. De har vidare specialiserat sig på halvledarutveckling och har utvecklat en revolutionerande Atomic Layer Etching (ALE) Pitch Splitting-teknik (APS).  AlixLabs grundades 2019 i Lund. https://www.alixlabs.com/