Stort intresse för innovationspris

Det blev ett rekordstort antal ansökningar till Lunds universitet och Sparbanken Skånes pris för framtidens innovationer, 85 stycken jämfört med 77 förra året. Priset är tänkt att locka fram idéer med stor kommersialiseringspotential. Vinnarna kommer att presenteras i samband med Lunds universitets Innovationskickoff 2018 den 20 mars.

Nyheten gläder Linus Wiebe, innovationsdirektör vid Lunds universitet.

- Det stora antalet ansökningar visar att det finns en uppdämd idérikedom bland Lunds universitets studenter och anställda, en önskan om att ta sina tankar ett steg vidare mot kommersialisering. Priset innebär en möjlighet för oss och vår samarbetspartner Sparbanken Skåne att premiera smarta idéer med stor potential som kan utmynna i nya varor, tjänster eller framtida arbetssätt.

- Som sparbank vill vi medverka till en positiv utveckling i regionen. Att stödja universitetet och tillsammans arbeta för innovationsmiljön i Skåne känns helt naturligt. Vi har redan sett många idéer från Lund bli riktigt stora ute i världen, säger Rasmus Roos, bankchef på Sparbanken Skåne.

Nu inleds bedömningsarbetet där en jury kommer att välja ut de bidrag som ska offentliggöras den 20 mars i samband med Lunds universitets Innovationskickoff 2018.

Fakta om priset:
I kategorin Anställd delas ett förstapris om 75 000 kronor och två hederspriser om 35 000 kr vardera ut. I kategorin Student delas ett förstapris om 35 000 kronor samt två hederspriser om 10 000 kr vardera ut. Alla som deltar i tävlingen får även möjlighet att söka andra finansiella stöd och få annan hjälp från LU Innovation. Prispengarna är fria att användas till att utveckla idéen eller projektet. Efter ett år får pristagarna i en kort rapport summera prisets effekt på idéen eller projektet.

Läs mer här: https://www.innovation.lu.se/framtidensinnovationer

Se en video med en av vinnarna från fjolårets tävling: https://www.youtube.com/watch?v=3ruCaepj3-8&feature=youtu.be

2018-01-15
Climate-KIC öppet för ansökningar till Startup Accelerator