Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Homepal tar in kapital för att digitalisera fastighetsbranschen

Höghus i skymning.

LU Holdings portföljbolag Homepal tar in 3 miljoner kronor och satsar vidare mot att digitalisera fastighetsbranschen. I investeringsrundan går SF Ventures, QuinaryInvestment och Mist Ventures in som nya ägare.

Fastighetsbranschen brottas med omfattande inlåsningseffekter och ett begränsande digitalt arv som försämrar effekten och resultaten av digitala utvecklingsprojekt. Homepal förändrar det genom att erbjuda en central plattform för masterdata där bostads- och fastighetsbolag kan hantera och effektivisera sin datahantering. Investeringsrundan är ett viktigt steg för att säkra den framtida utvecklingen och knyta till sig partners med gedigen erfarenhet och brett nätverk.

– Ett starkt team och en bra idé om att ge fastighetsbolagen kontroll av sin egen data. Det är grunden för att denna investeringsrunda kan stängas. Jag är glad att Homepal nu får större kraft i sitt arbete att lösa de hårt dragna IT knutarna hos kunderna och hälsar investerarna välkomna på denna spännande resa, säger Lars Björklund, styrelseordförande på Homepal.

I samband med investeringen tar Rasmus Persson över vd-rollen för Homepal. Rasmus är medgrundare och har jobbat en längre tid i bolaget. Tidigare vd Kevin Kimaryo tar istället plats i styrelsen där också Richard Lindqvist från SF Ventures blir ny ledamot.

De nya ägarna lyfter fram grundarteamets vilja, ambition och innovationsförmåga som en betydande faktor i det fortsatta arbetet.

– Det råder inga tvivel om att hantering av data och säkerställande av dess kvalitet kommer vara en viktig del i framtidens fastighetsförvaltning. Likaså kommer andra nya tekniska tjänster och dess nödvändiga integrationsprocesser vara betydande, något Homepal förenklar avsevärt. Vi är glada över att nu få vara en del av denna spännande branschutveckling och jobba tillsammans med ett dedikerat team, fast beslutna att skapa nya normer för branschen. Sedan första gången vi träffade grundarna har de varit lyhörda, visat stor innovationsförmåga och en genuin vilja att förbättra fastighetsbranschen, säger Andreas Nordgren, Managing Partner på SF Ventures.