Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Gedea Biotech säkrar 14 MSEK

Gedea Biotech säkrar 14 MSEK (1,3 MEuro) för att inleda nästa fas mot marknadslansering av sin antibiotikafria vaginala infektionsbehandling pHyph.

LU Holdings portföljbolag Gedea Biotech meddelade i maj att de har säkrat 14 MSEK (1,3 MEuro) för att finansiera ytterligare utvecklingsaktiviteter av deras produkt pHyph för antibiotikafri behandling av vaginala infektioner. Enligt information från Gedea Biotech kommer dessa medlen att användas till:

  • En pågående proof-of-concept-studie för behandling av Vulvo Vaginal Candidiasis (VVC) med pHyph som är delvis finansierad av ett anslag från Swelife och Medtech4Health som nyligen erhållits
  • Att undersöka hur det vaginala mikrobiomet förändras under kort- och långtidsbehandling med pHyph hos patienter med bakteriell vaginos
  • Förberedelser inför ytterligare en klinisk studie för behandling av bakteriell vaginos, en studie som planeras starta efter sommaren.

Nuvarande aktieägare men även nya profilerade life science- investerare, såväl affärsänglar som Family Offices, deltog i finansieringsrundan. Bland dessa ingår LU Holding.

Vaginala infektioner drabbar minst 400 miljoner kvinnor i världen årligen, men med nuvarande behandlingar är risken för återfall betydande, samtidigt som antimikrobiella resistensen ökar, skriver Gedea Biotech på sin hemsida. pHyph har visat en behandlingsgrad för bakteriell vaginos i linje med antibiotika på marknaden, med en överlägsen säkerhetsprofil och utan att orsaka sekundära svampinfektioner såsom antibiotika gör, enligt företaget.

"Vi är mycket glada över att ha lyckats säkra finansiering till ytterligare klinisk dokumentation av pHyph samt till att undersöka pHyph-s påverkan på den vaginala mikrobiomet i bredare bemärkelse. Vi välkomnar särskilt engagemanget från de nya aktieägarna", säger Annette Säfholm, VD för Gedea Biotech. "Åtagandet från nya, erfarna life science-investerare för att stödja vår resa är ett bevis på stort förtroende för vårt företag och för våra planer för vidareutvecklingen av pHyph".

Om Gedea Biotech

Gedea Biotech är ett svenskt företag inom kvinnohälsa som utvecklar pHyph, en antibiotikafri produkt som avser både behandla och förebygga bakteriell vaginos. Gedea Biotech grundades 2015 i Lund, Sverige. www.gedeabiotech.com.