LU Holding investerar i social plattform för småbarnsföräldrar

Lunds universitets investeringsbolag, LU Holding, går in som delägare i nystartade Bej Technologies, som utvecklar en social plattform för gravida och föräldrar med små barn. Samtidigt går entreprenören Jonny Rosengren in i bolagets styrelse.

Bej startades tidigt 2020 av fyra studenter vid Lunds universitet, som med en app-baserad plattform vill hjälpa gravida och unga föräldrar att känna sig mindre ensamma och att hitta likasinnade föräldrar att umgås med.

Under sommaren kommer en första beta-produkt att lanseras. Bolaget har nyligen stärkt upp på marknadssidan genom att engagera Jonny Rosengren i styrelsen, som i över 10 år arbetat mot samma målgrupp via plattformar som exempelvis babyhjalp.se och gravid.se.

– Tillsammans med ett drivet team ser vi att Jonny är stark resurs som både kommer hjälpa oss att bygga en kritisk massa av användare i tidigt skede men även på sikt hjälpa till i de strategiska expansionsplanerna, säger bolagets ordförande Rickard Sjöström från LU Holding.

Bejs vd Tim Schulz har studerat vid entreprenörskapsprogrammet vid Lunds universitet och redan hunnit starta och vara engagerad i flertalet bolag. Han uttrycker stor glädje över att både ha med LU Holding och Jonny Rosengren i detta skedet.

– Det ger oss en finansiell trygghet och en expertis att luta oss mot, nu handlar det bara om att exekvera och möjliggöra för fler föräldrar och gravid att få en roligare och mer social tid, menar Tim Schultz.

Läs mer på Bejs webbplats

Tim Schulz, VD på Bej, tim [at] getbej [dot] com eller +46 76 216 62 05

Rickard Sjöström, portföljansvarig LU Holding, rickard [dot] sjostrom [at] innovation [dot] lu [dot] se eller +46 76 842 03 95