Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Portföljbolaget Abarceo Pharma tar in över 20 MSEK

Albert Salehi, Abarceo Pharma. Foto: Sara Liedholm.
Albert Salehi är forskare vid LUDC och en av grundarna bakom Abarceo Pharma. Foto Sara Liedholm.

Abarceo Pharma utvecklar ett nytt läkemedel som kan bromsa – eller möjligen bota –diabetes typ 2. Nu tar de in 21,5 miljoner kronor.

Abareceo Pharma är ett portföljbolag sedan 2017 och är grundat av forskarna Albert Salehi och Claes Wollheim, baserat på forskning vid Lund University Diabetes Center (LUDC). Målet är att ta fram ett läkemedel som kan bromsa, eller kanske till och med bota, diabetes typ 2. I nuläget har bolaget flera möjliga kandidater med potential att förbättra behandlingen av diabetes typ 2 och tar i en emission in strax över 20 miljoner kronor för att utvärdera och bestämma vilken läkemedelskandidat de ska fortsätta att utveckla.

– 2021 blir ett spännande år då vi både ska välja substans och utvärdera om vi kan starta några nya projekt rörande behandling av andra sjukdomar, baserat på grundarnas forskning. I år ska vi också landa en mycket större finansiering för att därefter kunna skala upp personal och utveckling och göra en första klinisk studie på patienter med typ 2-diabetes som ska bekräfta effekten, säger Abarceo Pharmas vd Kristian Hansen till Rapidus.

Med i finansieringsrundan finns, utöver LU Holding, bland annat Almi Invest och privatpersoner.

 

Abarceo Pharmas webbplats