Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

En nykomling i teamet

Emelie Ottosson, foto.

Vi har en ny kollega på LU Innovation och VentureLab - Emelie! Vem är du?

Hallå! Emelie heter jag och är en smålänning som flyttade till Göteborg och nu landat i Skåne. Jag kommer senast från ett EdTechföretag och har innan dess pluggat affärsutveckling och entreprenörskap på Chalmers. Jag hade lite planer på att flytten skulle gå lite mer söderut☀️, men detta var så långt jag kom pga omständigheterna, vilket ju var en väldigt tur då jag hamnade här på LU Innovation!   

 
Det är vi väldigt glada för! Hur har första tiden varit?

Trots mina höga förväntningar är jag verkligen positivt överraskad av all energi som finns bland studenter och mina kollegor. Jag är övertygad av att detta kommer bli riktigt bra.  

 
Vad var det i rollen som affärsutvecklare som lockade dig?

Att vara en del av LU Innovation och VentureLab lockade mig framförallt på två sätt. Det ger mig dels förmånen att få arbeta med idéer och teknologier som kommer vara med och bidra till en mer hållbar framtid. Den andra delen som lockar mig är att få se och vara en del av så många olika idéer och projekt, och därmed få träffa jättemånga kompetenta och modiga människor. Jag ser verkligen fram emot att få vara en liten del i studenter och forskares resa till att kommersialisera och nyttiggöra sina idéer.  


Några sista ord? 

Som kommande Malmöbo tar jag gärna emot alla tips på smultronställen i Malmö och Skåne generellt. Allt från bästa matställena, loppisarna, badplatserna och cykelrundorna, då jag tänkt att använda min nyinköpta cykel till att utforska så mycket jag bara kan!