Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

En meningsfull sommar för studenter vid Lunds universitet - Leapfrogs 2023

groda

Leapfrogs erbjuder studenter 33 000 kr i finansiellt stöd för att arbeta heltid på sin idé under sommaren. Men det är inte bara pengar de får – studenterna får även affärsutveckling, workshops och ett värdefullt nätverk. Den 16 maj är det kickoff för årets Leapfrogs!

I år kommer vi med glädje kunna dela ut 40 Leapfrogs-stipendier totalt, 25 stipendier till projekt med olika fokusområden från Lunds universitet, Högskolan i Kristianstad, Blekinge tekniska högskola, Sveriges lantbruksuniversitet och Malmö universitet.

Nytt för i år är att vi även kommer att dela ut stipendier till 15 projekt med hållbar inriktning tack vare hållbarhetsfonden. Dessa hållbara projekt bidrar till att lösa någon av de stora globala samhällsutmaningarna, samt har potential till att skapa mätbara och positiva hållbarhetseffekter på lång sikt. Vi ser fram emot att se hur dessa projekt utvecklas över sommaren!

Events

  • Kickoff 16 maj
  • Workshop #1 – 8 juni
  • Workshop #2 - 14 juni (Hållbarhetsworkshop)
  • Workshop #3 – 23 augusti

Läs mer om Leapfrogs

Tanken bakom Leapfrogs är att ge dig möjligheten att testa din idé. Det är helt okej att komma fram till att idén inte fungerar och inte är värd att jobba vidare med, för det ger ju dig istället möjligheten att fokusera på en annan idé som kanske blir den som lyckas! 

Leapfrogs är tillgängligt för studenter vid

  • Lunds universitet,
  • Malmö universitet,
  • Högskolan Kristianstad samt
  • Blekinge Tekniska Högskola

Leapfrogs.se

Leapfrogs

Projektet Leapfrogs lanserades i november 2011 för att ge studenter bättre möjligheter att utveckla sina affärsidéer. Genom så kallade grodcheckar kan studenter med bra affärsidéer, men som inte har råd eller tid att utveckla dem, få mer tid och kraft åt sina idéer. För mer information se Leapfrogs webbplats.