Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

"De bygger AI som en mänsklig hjärna"

Intuicell skapar ett biologiskt ai-system, grundat på mångårig forskning av hjärnforskaren Henrik Jörntell. Nyligen stod de som en av vinnarna i PTS Innovationstävling och i framtiden har de flera vägar att testa för att bygga ett generaliserande ai-system.

När Post- och Telestyrelsens Innovationstävling "Betaltjänster för alla" nyligen avgjordes stod Intuicell som en av fyra vinnare. Utöver äran fick bolaget miljontillskott i kassan, för att kunna utveckla en digital betaltjänst som går att använda oavsett funktionsförmåga. 

Intuicells bidrag är att skapa en säker och trygg tjänst för identifiering, autentisering och medgivande genom rösten. Genom det biologist inspirerade ai-system baserat på modern neurovetenskap som företaget utvecklar, kan de konkretisera den breda tekniken till en applikation inom röstområdet.

LU Holding gick in som delägare 2020 och sedan dess har även beviljats Vinnovas Innovativa Startups. I ägarskaran finns också serieentreprenören Christer Fåhraeus.

 

Läs artikel i Dagens Industri