Gedea och Sinntaxis i Europafinal

I dag tävlar två av LU Holdings portföljbolag, Gedea Biotech och Sinntaxis, i Europafinalen av EIT European health catapult om att vara de bästa europeiska uppstartsbolagen inom hälsa.

Tävlingen anordnas av EU för att hitta de bästa europeiska innovationerna inom hälsa, och stötta dem i deras kommersialisering. Finalen sker i dag den 4:e december vid EIT Health Summit i polska Lodz.

Priserna går till de tre bästa europeiska bolagen i var och en av delkategorierna Bioteknik, Medicinteknik och Digital hälsa. De kommer att få prispengar, €20.000, €15.000 respektive €10.000, och få presentera sina bolag för internationellt topprankade seed- och A serie-investerare.

Tävlingen har skett i delsteg och bolagen har fått stöttning av mentorer och med finansiering av kommersiella bolagsaktiviteter på vägen fram till finalen.

Sinntaxis och Gedea Biotechs verksamheter baseras på forskning vid Lunds universitet.