Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LU Holdings erbjudande

LU Holding investerar i tidiga skeden, i innovativa bolag med stor tillväxtpotential och ett engagerat team. Med oss får du en erfaren och trygg partner som stöttar dig och ditt bolag även operativt.

Vi ger dig förutsättningar att lyckas

Erfarenhet – Kanske startar du bara ett bolag i ditt liv. Vi har genom åren gjort det över 100 gånger, och de senaste tre åren har vi varit med och startat över 30 nya företag. Vi vet vad det innebär och hur vi kan ge dig de bästa möjliga förutsättningarna.

Nätverk – Du behöver inte skapa nätverket själv. Vi har personlig kontakt med 100-tals investerare, entreprenörer och potentiella styrelseledamöter, alla nyfikna på våra bolag. Genom vårt nätverk kan vi hjälpa dig att bygga ditt team.

Finansiering – De flesta tillväxtbolag har behov av att ta in externt kapital, men bara ett fåtal av alla startups lyckas göra det. Bland våra bolag har över 70% tagit in över en miljon kronor. Vi vet hur du skapar en långsiktig och ekonomiskt fördelaktig plan för ditt företag.

 

Vi ger dig trovärdighet & trygghet

Vi möjliggör ditt entreprenörskap – Du kanske vill fortsätta forska samtidigt som du bygger ditt företag?  Vi hjälper dig med de regelverk som finns kring jäv, bisyssla och förhållningssätt till lärosätet, så att du kan ha en fortsatt god relation till universitetet även då du är engagerad i ditt nya bolag.

På grundarens sida – Vår uppgift är att föra ut kunskap i samhället, och skapa hållbara företag som bidrar till hållbar tillväxt. Vi kommer att göra vad vi kan för att du, och ditt företag, ska nå framgång – och på sätt också Lunds universitet.

Lunds universitets varumärke – Att ha LU Holding som delägare är en kvalitetsstämpel. Lunds universitet är ett av Sveriges största universitet och kommer år efter år med på listorna över världens hundra högst rankade lärosäten.

 

Vi ger dig praktisk hjälp

Formera styrelse – För att ditt bolag ska få bästa möjliga start på sin resa engagerar vi oss i styrelsen. Vi hjälper också aktivt till att få in industriell expertis och bygga en komplett styrelse som för bolaget i rätt riktning.

Legalt & immaterialrättsligt stöd – Att starta ett bolag, ingå avtal och säkra sina immateriella rättigheter innebär ett antal nya frågeställningar som du kanske inte har erfarenhet av. Vi har experter som kan ge dig råd och stöd under uppstarten.

Struktur – Att driva och äga ett företag innebär ett antal åtaganden, som kan kännas betungande om du inte har tidigare erfarenhet av det. Under de första åren erbjuder vi hjälp med formalia kring ägare, styrelse, registrering m.m.  Vi erbjuder också ekonomisk redovisning och ser till att revisionen blir korrekt.

 

Av dig förväntar vi oss en fantastisk idé, med stor potential och ett engagemang att lyckas!

 

LU Holding

LU Holding är den investerande delen av innovationsverksamheten vid Lunds universitet.

LU Holding och LU Innovation jobbar sida vid sida, med ett gemensamt uppdrag.

Vill du veta mer?
Kontakta christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Christine Widstrand), VD LU Holding.