Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

LU Holdings erbjudande

LU Holding investerar i tidiga skeden, i bolag med stor tillväxtpotential och som grundar sig på innovativ teknik eller nyskapande metoder.

Piltavla med pil mitt i prick

I gengäld erbjuder LU Holding som delägare:

Trovärdighet och tyngd

Lunds universitet är Sveriges största och starkaste universitet och kommer år efter år med på listorna över världens hundra högst rankade lärosäten. Att ha LU Holding som delägare ger både trovärdighet och tyngd – en styrka som kan vara värdefull, inte minst när man ska kontakta investerare och samarbetspartners. 

Administrativt och juridiskt stöd

Att ha ordning och reda är A och O i bolag. Under de första åren erbjuder vi hjälp med till exempel ekonomisk redovisning, grafiskt material och ett avtalspaket med alla de juridiska avtal som ett nystartat företag kan behöva. 

Ägarkapital

Genom att vi investerar i bolaget visar vi att tror vi tror på det. Det gör det också enklare för andra investerare att följa efter och satsa pengar på idén. 

Operativt engagemang

För att bolagen ska få en trygg start på sin resa erbjuder vi också aktivt engagemang i form av styrelsekompetens, projektledning med mera. I de fall bolaget behöver extern styrelsekompetens kan vi i vissa fall täcka kostnader för arvoden. 

 

 

LU Holding

LU Holding är den investerande delen av innovationsverksamheten vid Lunds universitet och en del av LU Innovation.

LU Holding och LU Innovation jobbar sida vid sida, med ett gemensamt uppdrag och en gemensam ledning.

Vill du veta mer?
Kontakta christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se (Christine Widstrand), vice VD LU Holding och Portföljansvarig.
 

 

LU Innovation
Besöksadress: Sölvegatan 16
Postadress: Box 117, 221 00 Lund

info [at] innovation [dot] lu [dot] se