Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Portföljbolag

Holdingbolaget, LU Holding AB, ägs av svenska staten men förvaltas av Lunds universitet. Holdingbolagets uppdrag är att skapa nya bolag baserade på kunskap och forskningsresultat från Lunds universitet vilket bidrar till tillväxt och skapar sysselsättning i Sverige.

Produktbilder från portföljbolag

 

Genom holdingbolaget kan universitetet arbeta operativt med att ta nya innovationer till marknaden - genom att ingå delägarskap i forskningsbaserade bolag eller hjälpa till att licensiera ut forskningsresultat till redan etablerade bolag. Vi stöttar nybildade bolag såväl operativt som ekonomiskt, hjälper till med avtalsmallar samt bistår med styrelserepresentation.

Delägare i över 40 företag

Vår portfölj är starkt dominerad av områdena life science och teknik, men även företag inom sociala innovationer finns representerat.

Bolagen inom life science är vidare indelade i medicinteknik, diagnostik, läkemedelsutveckling och bioteknikföretag och de utvecklar främst innovationer för att förbättra hälso- och sjukvården i samhället.

Företagen inom livsmedelssektorn arbetar främst med hälsokost och funktionella livsmedel, medan företag inom området för nanovetenskap och teknik koncentrerar sig på att utveckla högteknologiska produkter. Sociala innovationer inkluderar tjänster, projekt och processer som främjar kunskap och utveckling i samhället.

 

Portfolio indelad i verksamhetsområden
Portfolio indelad i verksamhetsområden

 

 

 

 

Kontakta oss om Investeringar

Frågor om bolagsbildning och investeringar?

Kontakta Christine Widstrand, vice VD och portföljansvarig 
christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se

Tel: 046-222 12 95 eller 0709-28 63 78

 

Vill du veta mer?

YiB 2017 Förstasidan

Ladda ner LU Innovations årsberättelse, Year in Brief 2017 här.