Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Portföljbolag

LU Holding investerar i bolag som grundar sig på idéer eller forskning från Lunds universitet. I vår portfölj finns företag som är startade av såväl forskare som studenter.

Sedan starten 1999 har holdingbolaget varit med och skapat över 125 bolag. Tillsammans har dessa innovativa bolag hittills genererat över 5 300 heltidsjobb och bidragit med över 1,8 miljarder kronor i skatteintäkter. Totalt har de också tagit in över 8 miljarder kronor i riskkapital.

Idag är LU Holding delägare i över 60 företag, och portföljen är starkt dominerad av områdena life science och teknik.

Gemensamt för dem alla är att de bedöms ha en stor tillväxtpotential och grundar sig på innovativ teknik eller nyskapande metoder. Våra aktuella portföljbolag hittar du i menyn.

Ett urval av aktuella portföljbolag

Kontakta LU Holding

LU Innovation och LU Holding jobbar sida vid sida, med ett gemensamt uppdrag. Vill du veta mer?

Kontakta Christine Widstrand, VD LU Holding

christine [dot] widstrand [at] innovation [dot] lu [dot] se

Telefon +46 70 928 63 78