Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Affärsutveckling

Som forskare eller student på Lunds universitet kan du få kostnadsfri kommersiell rådgivning av våra erfarna affärsutvecklare. En stor del av vårt arbete går ut på att träffa forskare, doktorander och studenter i ett tidigt skede, innan en idé blivit konkret. Vi är med dig genom hela processen. Och kom ihåg – det är bättre att kontakta oss för tidigt än för sent!

Idéutvecklingsprocess vid LU Innovation

 

Idébeskrivning och kartläggning

Vi börjar normalt med ett möte. Om vi i mötet tycker att idén är redo för att arbetas med mot kommersialisering så erbjuder vi först en kartläggning där vi tittar på bitar som marknad, konkurrenter och patentläge. Fokus och utfall beror på idén. Indata för kartläggningen är en idébeskrivning där du/ni beskriver idén tämligen ingående.

Verifiering

Baserat på bland annat idébeskrivning och kartläggning så tittar vi på bästa väg framåt för idén. Här vägs många aspekter in; vad har du/ni för ambition, hur ser marknaden ut, med mera. Ofta har man fler frågor än svar i detta läge.

Med vår affärsutvecklingsprocess fokuserar vi på att göra saker i rätt ordning och ta reda på rätt sak först. Till stöd för detta har vi en del verifieringsmedel att tillgå, läs mer under Finansiering.

Vi har också möjlighet att ta en mer operativ roll i vissa projekt, där vi tillsammans med er arbetar som partners i projektet. Se mer under Licensering och Bolagsbildning.

Utveckling

När de mest väsentliga frågorna är besvarade och det finns en grund till en affärsidé, eller ett värdeerbjudande, så blir fokus i arbetet att få de bitar som fattas för att starta ett bolag eller göra en licensaffär på plats. Vilka dessa bitar är varierar från projekt till projekt.

För finansiering i detta skede finns möjlighet att söka verifieringsmedel, men också andra finansiärer kan finnas. Vi har samarbeten och ett brett nätverk, och kan guida er i detta. 

I de projekt där vi har ett forskaravtal kan även vårt holdingbolag, LU Holding AB, investera pengar.

Bolagsbildning

När ett projekt är redo för bolagsbildning så guidar vi till övriga delar i innovationssystemet, både lokalt, regionalt och nationellt. För finansiering i detta skede finns bland annat IKS Accelerator-stöd. Vi guidar även till andra möjliga finansieringsvägar. 

I de projekt där vi har ett forskaravtal hjälper vi till med alla de avtal som behövs vid bolagsstart eller licensaffär. Vi engagerar oss också i bolagets styrelse.

 

Hör av dig!

Vi hjälper dig redan innan din idé är konkret. Våra affärsutvecklare har till uppgift att vara ditt bollplank.

Kontakta dem direkt eller skriv en rad om din idé i vårt kontaktformulär, så hör vi av oss!

 

 

Johanna Asklin, tel: 0706-98 57 00
johanna [dot] asklin [at] innovation [dot] lu [dot] se
Life science - Cancer
 

Annie Chandy, tel: 040-39 11 55 eller 0702-46 97 97
annie [dot] chandy [at] innovation [dot] lu [dot] se
Life science – LUDC

 

Simon Jegou, tel: 046-222 30 92 eller 0703-87 54 28
simon [dot] jegou [at] innovation [dot] lu [dot] se
Life Science
 

Helena Ljusberg, tel: 046-222 12 72 eller 0703-49 49 85
helena [dot] ljusberg [at] innovation [dot] lu [dot] se
Kemi, biologi, livsmedelsteknik, life science

 

Maryam Olsson, tel: 046-222 12 89 eller 0730-42 78 82
maryam [dot] olsson [at] innovation [dot] lu [dot] se
Fysik, design, sociala innovationer

 

Sven Olsson, tel: 046-222 12 78 eller 0708-86 20 00
sven [dot] olsson [at] innovation [dot] lu [dot] se
Medicinsk teknik, elektroteknik, datavetenskap

 

Thomas Rundqvist, tel: 046-222 12 66 eller 0702-19 70 72
thomas [dot] rundqvist [at] innovation [dot] lu [dot] se
Material- och produktionsteknik