Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Att skapa hållbara projekt och bolag

Hur kan vi stötta projekt att bygga mer än bara ekonomiskt hållbara affärer? Vad gör vi för att bidra till de globala hållbarhetsmålen?

Med världsledande forskning inom flera områden och en unik ämnesbredd har Lunds universitet alldeles ypperliga möjligheter att bidra till lösningar som hjälper oss möta samhällsutmaningar och de globala hållbarhetsmålen. 

För oss på LU Innovation är hållbarhet ett prioriterat område. Det finns en växande efterfrågan på nya hållbara lösningar, kompetenser och teknologier och samhällsutmaningar är allt oftare en starkare drivkraft för nya lösningar. Men även ett projekt som inte ursprungligen tar sitt avstamp i att lösa ett samhällsproblem måste idag kunna föra ett aktivt resonemang kring mer än ekonomisk hållbarhet för att vara konkurrenskraftig och attrahera finansiella stöd och investeringar.

En modell för att stötta projekt inom hållbarhet

Vi har, tillsammans med experthjälp inom hållbarhet, tagit fram en modell att jobba efter för att coacha och stötta våra innovationsprojekt och bolag inom hållbarhet. Tillsammans med idébäraren ser vi till både vilken positiv och vilken negativ påverkan projektet kan ha och hjälper till att forma en grund för ett strategiskt hållbarhetsarbete. Allt för att de projekt och bolag som kommer ur forskning och kunskap vid Lunds universitet ska komma samhället till nytta – på ett hållbart vis.

I den här videon går vi igenom hur vi använder modellen (på engelska).

Vill du veta mer om vårt arbete för hållbar innovationsutveckling?

Har du frågor eller funderingar? Låt oss gärna veta! 

Kontakta innovationsutvecklare emma [dot] nordell [at] innovation [dot] lu [dot] se (Emma Nordell), som leder utvecklingen av vårt hållbarhetsarbete.

Ladda ner vår modell

Ta gärna del av den modell vi arbetat fram. Du kan ladda ner den här (pdf, 1,8 Mb)

Vi förfinar och uppdaterar löpande, du kanske till och med kan hjälpa oss att göra den bättre?