Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lundoch Diagnostics

Lundoch Diagnostics logotyp.

Lundoch Diagnostics utvecklar en metod för att kunna förutsäga risken för typ-2 diabetes.

Det är resultaten från en mångårig forskningsstudie inom typ-2 diabetes som ligger till grund för det nybildade bolaget. Forskaren bakom, Yang De Marinis, är docent vid Institutionen för kliniska vetenskaper. De patenterade resultaten kan tillsammans med en egenutvecklad algoritm prediktera om en individ löper hög risk att få typ-2 diabetes flera år innan diagnos. Bolaget ser stora möjligheter att bana väg för förebyggande av typ-2 diabetes, en sjukdom som nästan 10% av jordens vuxna befolkning är drabbad av.

Studien är publicerad i Nature Communications.

 

Lundoch Diagnostics webbplats

 

 

Kort om Lundoch Diagnostics

Diagnosverktyg för att för att bedöma en patients framtida risk att utveckla typ 2-diabetes.

Grundat av Yang de Marinis.

Portföljbolag sedan 2021.

Portföljansvarig LU Holding: eddie [dot] thordarson [at] innovation [dot] lu [dot] se (Eddie Thordarson), tel +46 70 874 99 02