Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

NordAmps tar in 14 MSEK

NordAmps logotyp.

Portföljbolaget NordAmps AB har i en riktad emission tagit in totalt 14 MSEK genom STOAF (Stockholms Affärsänglar), Butterfly Ventures, SteNat Invest, Almi Invest, Lunds universitets investeringsbolag LU Holding samt en rad privata investerare och befintliga ägare.

NordAmps mikroskopiska transistorer ska bygga framtidens teknik och nu tar de "steget ut ur universitetslabbet”. Bolaget ska flytta till en renrumsanläggning i Lund och få fler anställda och få större kontroll över tillverkningen samt öka produktionsvolymen.”Det är fantastiskt roligt att vi har lyckats attrahera investerare med både kapital och världsunik kompetens, erfarenhet och nätverk i branschen”, säger Lars Tilly, vd för NordAmps AB.

”Butterfly Ventures har valt att investera i Nordamps eftersom företagets teknologi passar utmärkt inom ramen för den större satsning som nu görs i Europa mot halvledarindustrin och resten av världen; till exempel genom European Chip Act. Här kan NordAmps göra verklig skillnad genom att möjliggöra kostnadseffektiva integrerade kretsar med hög prestanda och samtidigt med liten miljöpåverkan. De 14 miljoner kronor som NordAmps nu tar in utgör delfinansiering av bolagets etablering av en förproduktionsanläggning och för framtagning av en första prototyp för tidiga kunder”, säger Tanya Horowitz från Butterfly Ventures.

”Stoaf har valt att investera i kommersialiseringen av denna nya halvledarteknologi eftersom den på ett påtagligt sätt förenar styrkeområden både inom halvledarteknologi och telekommunikation som vuxit fram i denna region under de senaste 20 åren”, säger Magnus Eriksson, STOAF (Stockholms Affärsänglar).      

NordAmps i media  
https://lnkd.in/eFN_jvDE  
https://www.di.se/digital/svenskt-nanobolag-tar-steget-ut-ur-universite…  

Om NordAmps  
Blixtsnabb och trådlös dataöverföring, självkörning i smarta städer och kvantdatorer. Deras mikroskopiska transistorer ska bygga framtidens teknik.   NordAmps grundades 2016 i Lund. https://nordamps.com/