Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LU Holding investerar i Strominnate Therapeutics

Bioteknikbolag Strominnate Therapeutics utvecklar läkemedel och behandlingar mot sjukdomar i centrala nervsystemet och är grundat av LU-forskaren Tania Ramos-Moreno.

Strominnate Therapeutics riktar i första hand in sig på att utveckla en läkemedelskandidat för att behandla glioblastoma multiforme, som bland vuxna är den vanligaste och mest aggressiva formen av cancer i hjärnvävnad.

– Vår läkemedelskandidat baserar sig på en nyligen upptäckt human immuncell. Denna immuncell kan påverka tumören så att den både växer långsammare och blir mer mottaglig för behandlingsformer som immunterapi, säger Strominnate Therapeutics vd och grundare Tania Ramos-Moreno till nyhetstjänsten Rapidus.

I dagsläget finns ingen effektiv behandling av den här formen av hjärntumör, och det som återstår är enbart palliativ vård. Tania Ramos-Moreno förhoppning är att förbättra förutsättningarna för alla som drabbas av sjukdomen genom att boosta immunsystemet så att patienten kan ta emot immunterapi.

 

Strominnate Therapeutics webbplats