Portföljbolaget BeammWave tar in 6,5 miljoner kronor

Techbolaget BeammWave, med rötter i forskningen vid Lunds universitet, utvecklar en unik antennteknologi för 5G, framförallt avsedd för mobiltelefoner och IoT-utrustning. I en emission tar de nu in 6,5 miljoner kronor från Almi Invest, LU Holding och affärsänglar.

BeammWaves innovativa teknologi bidrar till snabbare och mer effektiv trådlös kommunikation och kan revolutionera användningen av digital strålformning i mobila enheter och den högsta frekvensen av mikrovågor, så kallad mmWave. Genom att kombinera antenn med delar av radion möjliggör de en överlägsen prestanda och stor frihet för telefontillverkarna att placera antennen.

– Genom investeringen har vi nu möjlighet att ta tydliga steg mot färdig produkt. För användning av flertalet kommande 5G-applikationer i mobila enheter krävs ny teknologi som vi nu ska leverera. Det är väldigt roligt att vi lyckats samla så mycket teknisk och kommersiell kompetens till bolaget, säger Stefan Svedberg, vd i BeammWave.

Samtidigt tar Fredrik Rosenqvist, med bakgrund i både Saab Ventures och E.ON, rollen som styrelseordförande i bolaget och Bengt Lindoff, en av världens mest produktiva uppfinnare med över 1800 godkända patent, tar en mer operativ roll som Chief Systems Architect i bolaget.

– BeammWave kommer att kunna spela en viktig roll för att fullt ut möjliggöra 5G och att nyttja dessa höga frekvenser är bara några år bort. Det är ett riktigt spännande bolag, säger Erik Larsson, portföljansvarig på LU Holding.

 

Läs artikel i Ny Teknik "Beammwave tror sig ha löst 5g-nätets antennproblem"

 

 

För mer information kontakta

Stefan Svedberg, vd BeammWave, tel 070 5106080 eller stefan [at] beammwave [dot] com

Erik Larsson, portföljansvarig LU Holding, tel 076 7718866 eller erik [dot] larsson [at] innovation [dot] lu [dot] se