Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

SAGA Diagnostics tar in 40 miljoner

Portföljbolaget SAGA Diagnostics tar in 40 miljoner kronor i en nyemission från den nordiska riskkapitalfonden Hadean Ventures och ett antal befintliga aktieägare, bland annat Fårö capital och Gunnar Nilssons cancerstiftelse.

SAGA Diagnostics utvecklar metoder som tidigt kan upptäcka och mäta mängden tumör-DNA med mycket hög precision. Med metoderna SAGA Diagnostics utvecklat kan man med hjälp av ett enkelt blodprov följa varje patients cancertumör individuellt före, under och efter behandling. Dessa metoder gör det möjligt att upptäcka och mäta mängden tumör-DNA som finns i blodet och andra vävnader med mycket högre precision jämfört med befintliga metoder, och exempelvis indikera återfall i ett tidigt stadium. 

Det finansiella tillskottet ska användas för att accelerera kommersialiseringen av SAGAs produkter och laboratorietjänster, uppfylla ISO- och CE-IVD- certifiering, samt för att genomföra kliniska studier.

SAGA Diagnostics är medlem i SmiLe Incubator, en företagsinkubator inom life science som hjälper entreprenörer att kommersialisera sina idéer. Bolaget finns också i LU Holdings affärsportfölj.

 

Läs artikel på Sydsvenskans webbplats

Läs pressmeddelande på SAGAs webbplats