Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Affärsutvecklare Life Science

Vi söker nu en affärsutvecklare inom Life Science med särskilt ansvar som nationell koordinator av industrisamverkan inom Genomic Medicine Sweden.

LU Innovation är Lunds universitets innovationsverksamhet. Vi hjälper studenter och forskare vid universitetet att omvandla idéer och forskningsresultat till nya hållbara produkter, tjänster eller metoder. Vår uppgift är att se till att kunskap och forskningsresultat från hela universitetet kommer samhället till nytta. Genom att verka för en innovativ kultur, inspirera till entreprenörskap, utveckla projekt tillsammans med idébärare samt hjälpa till att starta och investera i bolag sprungna ur Lunds universitet, bidrar vi till en hållbar tillväxt i Sverige. 

Välkommen till en arbetsplats med höga ambitioner där vi tar ansvar och hjälper varandra för att tillsammans nå våra uppsatta mål.

Arbetsuppgifter

Du blir en viktig del i innovationsarbetet vid Lunds universitet och inom precisionsmedicin nationellt genom att facilitera och koordinera innovations- och samverkansprojekt.

Som affärsutvecklare inom Life Science vid LU Innovation möter du forskare vid Lunds universitet, hjälper dem att hitta potentialen i sina projekt och guidar sedan projekten framåt – från idé till samhällsnytta eller kommersialisering. Du arbetar med hela processen – identifierar och etablerar nya projekt, planerar och koordinerar dem och ser till att tidplanen följs. Eftersom projekten ofta finansieras med skattemedel är det viktigt att vi får bästa möjliga effekt av de bidrag vi fördelar.

Inom LU Innovation är du en del av Life Science-gruppen och genom att samarbeta med och stödja dina kollegor bidrar du till ett gott arbetsklimat samt att såväl gruppen som vår verksamhet utvecklas.

I din roll som nationell koordinator av industrisamverkan inom Genomic Medicine Sweden bedriver du internationell och nationell omvärldsanalys och tar tillsammans med universitetens innovationskontor, regionerna och näringslivet fram ramverk och lämpliga modeller för samverkan på kort och på lång sikt. Du kommer också att driva och initiera samverkansprojekt mellan GMS och olika industriella aktörer.

Du planerar och driver ditt arbete självständigt och vid din sida har du kollegor med ett stort samhällsengagemang och specialistkompetens inom vitt skilda områden. Du kommer att ha arbetsplats på LU Innovation men vara mycket på plats ute i forskningsmiljöerna. 

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av forskning inom Life Science, företrädesvis en doktorsexamen, samt flera års dokumenterat erfarenhet av att utveckla och driva projekt inom Life Science, gärna med erfarenhet av precisionsmedicin. Det är meriterande med erfarenhet av innovation i tidig fas, entreprenörskap, start-up samt att ha drivit eget bolag.

Som person har du en hög social kompetens och kan lätt anpassa dig till olika miljöer och kulturer. Du skapar resultat och trivs med att arbeta självständigt men är samtidigt en teamorienterad människa och har en god förmåga att få människor att jobba tillsammans. Du är lyhörd och flexibel och såklart fokuserar du på̊ lösningar snarare än problem.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift, är ett krav. Eftersom en del av ditt uppdrag kommer vara att företräda LU Innovation i dessa miljöer, och för att trivas i rollen behöver du kunna kommunicera normkritiskt och tycka att det är roligt att presentera i olika forum.

Givetvis delar du vår vision om ett universitet i världsklass som förstår, förklarar och förbättrar vår värld och människors villkor och lever efter denna i ditt dagliga arbete.

Vi ser det som meriterande om du har:

  • erfarenhet av innovation i tidig fas, entreprenörskap, start-up eller om du har drivit eget bolag.
  • ett stort nätverk inom näringsliv
  • erfarenhet av att ta fram, förhandla och sluta kommersiella avtal.
  • erfarenheter av internationellt arbete.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.
Välkommen med din ansökan genom vårt rekryteringssystem! 

 

Genomic Medicin Sweden (GMS) är en nationell satsning med visionen att stärka svensk sjukvård, forskning och samverkan med näringslivet inom precisionsmedicin. GMS utgörs av sju regioner med universitetssjukvård och de sju universiteten i Göteborg, Linköping, Lund, Stockholm, Umeå, Uppsala och Örebro. Tillsammans med patientorganisationer, hälso- och sjukvården, universitet och näringslivet utvecklar GMS förbättrad diagnostik, baserat på bred gensekvensering. Detta möjliggör mer individanpassade behandlingsval vid bland annat sällsynta diagnoser, cancer och infektionssjukdomar.

Arbetsutskottet för innovation och företagssamverkan inom GMS är en nationellt representerad grupp som utgör en kontakt- och informationsnod för näringslivet och som kommer att arbeta för att främja samverkan med näringslivet. Som stöd har de, tillsammans med LIF och Swedish Medtech, etablerat en referensgrupp för näringslivssamverkan som består av ett drygt tiotal företagsrepresentanter med stark pharma representation som är verksamma inom Life science-industrin.