Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Utbildning och inspiration

Hur kan jag kommersialisera min forskning? Hur kan jag kommunicera min idé på bästa sätt? Vad måste jag tänka på när det gäller patent och immateriella rättigheter? Och vad finns det för finansieringsmöjligheter? LU Innovation organiserar föreläsningar, presentationer och kurser för att inspirera och utbilda.

Vi anordnar såväl återkommande kurser inom innovation och entreprenörskap som enstaka presentationer på din institution, anpassade efter de behov och förutsättningar som ni har. Hör av dig så hittar vi tillsammans en bra lösning!

Utbildningsinsatser ovh inspiration

Commercializing your research

I fem års tid har LU Innovation tillsammans med Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship, gett en doktorandkurs om 7,5 hp i hur du kan kommersialisera din forskning. 

Forskare idag möter allt större förväntningar att deras forskning ska bidra till att skapa samhällsnytta. Det finns förstås en mängd olika sätt att göra det på. En del forskare kanske ser potential i att starta ett eget företag med grund i sin forskning. Några kanske vill licensiera ut sina resultat till etablerade företag eller starta ett konsultföretag. Andra ser möjlighet att skapa sociala projekt som bidrar till värdefull nytta och utveckling.

Denna kurs ger deltagarna en introduktion till entreprenörskap, innovation och kommersialisering av forskning genom föreläsningar och praktiska workshops. Fokus ligger på den entreprenöriella processen och går bland annat igenom:

  • hur du identifierar en affärsmöjlighet
  • designar en affärsmodell
  • gör marknadsanalys
  • hanterar immateriella rättigheter och finansiering.

Kursen ges på engelska varje vår och är mycket populär med höga utvärderingspoäng.

Vill du veta mer? Kontakta fredrik [dot] edman [at] innovation [dot] lu [dot] se (Fredrik Edman) eller läs mer på kurssidan.


Science for Society

Science for Society är ett Interreg-projekt där Lunds universitet, genom LU Innovation och Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship, är ett av fyra partneruniversitet. Mot bakgrund av att endast en liten del av dem som doktorerar har möjlighet att göra forskarkarriär, syftar projektet till att motivera doktorander och post-doktorander att börja tänka i banor även utanför akademin. Projektet vill inspirera till entreprenörskap och synliggöra möjligheter även utanför universiteten. 

Lär dig pitcha din forskning som en TED-talare

Genom Science for Society anordnar LU Innovation bland annat Pitch Training Day för doktorander, en endagskurs i hur du effektivt kommunicerar forskning till din publik. Deltagarna utrustas med konkreta verktyg som används i exempelvis TED-talks och investerarpresentationer samtidigt som de får träna på sina egna pitchar. Pitch Training Day anordnas ett par gånger om året, för mer information kontakta fredrik [dot] edman [at] innovation [dot] lu [dot] se (Fredrik Edman).

Nätverka och inspireras

Inom projektet Science for Society anordnas också flera andra event för inspiration, utbildning och nätverkande på de övriga partneruniversiteten, Oslo Universitet i Norge samt Aarhus universitet och Aalborg universitet i Danmark. Dessa event är kostnadsfria för deltagare från Lunds universitet och det finns även möjlighet att få resekostnader täckta inom ramen för projektet. Nedan ett inslag om PhD-konferensen Science for Society anordnade i Aalborg i februari 2017. Inslaget sändes i Danmarks TV2-Nord.

 

 Presentationer och inspirationsföreläsningar

Vill du veta mer om patent och immateriella rättigheter? Eller finansieringsmöjligheter för kommersiella forskningsprojekt? Eller kanske hur du kan ha hjälp av innovationsverksamheten i sociala innovationer?

Vi håller gärna presentationer och inspirationsföreläsningar anpassade efter era frågor. info [at] innovation [dot] lu [dot] se (Hör av dig!)

 

 

Utbildning och inspiration

info [at] innovation [dot] lu [dot] se (Hör av dig till oss) om du vill veta mer om våra utbildningsinsatser. Vi kommer gärna till din institution!

 

Vad tyckte andra?

Caroline Bolmesson

"Jag kan verkligen rekommendera Commercialize your Research. Framförallt är jag nu trygg i att presentera min idé och kan planera mitt projekt ekonomiskt med realistiska ramar." 


Caroline Börjesson, Biologiska institutionen

 

"Kommersialisering av forskning ger möjligheter att nå en så mycket bredare publik. Bäst med kursen är den individuella hjälpen och stödet man får från kursledarna."

 

Martin Hassler Hallstedt, Institutionen för psykologi